Müftülükten ‘Kuru Gıda’ kampanyası

Müftülükten ‘Kuru Gıda’ kampanyası

Bilecik Müftülüğü tarafından ‘Kuru Gıda’ kampanyası başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla birçok alanda yardım kampanyaları düzenleniyor. Bu kapsamda Bilecik Müftülüğü tarafından 10-20 Mart tarihleri arasında “Kuru Gıda” kampanyası başlatıldı.

muftulukten-kuiru-gida-kampanyasi1.jpg

İl Müftüsü Ali Erhun, Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, kampanya hakkında din görevlilerini bilgilendirdi. Müftü Erhun, burada yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

“Depremin üçüncü günü Bilecik Müftülüğü olarak Başkanlığımızın talimatıyla Hatay’a gittik. Müftü yardımcımız Sabri bey ve din görevlileri ile birlikte defin işlemleri görevini aldık. Çok acıklı ve ders alacağımız görüntülere şahit olduk. Oradaki kardeşlerimizin bizlere ihtiyacı var. Kimi müftülüklerimiz su gönderiyor, kimi müftülüklerimiz kıyafet gönderiyor. Bizler de Bilecik olarak Ramazan-ı Şerifte deprem bölgesinde ikamet eden kardeşlerimize yemek yapılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfımızın mutfaklarında pişecek kuru gıda göndermeyi planladık. Camilerimiz ve Kur’an Kurslarımız kampanyamız çerçevesinde yardımların toplanacağı en uygun alanlar. Ayni yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızdan gelecek yardımlar burada toplanacak inşallah. Nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız ise TDV Bilecik Şubesi hesaplarına bağışlarını yapabilecekler. Bilecik halkı vefakardır, fedakardır. Halkımıza iyi niyetimizle kampanyamızı anlatırsak bu hayır davetimize icabet edeceklerdir.” dedi.

muftulukten-kuiru-gida-kampanyasi2.jpg

Toplanacak kuru gıdalar; Bulgur, mercimek, pirinç, makarna, nohut, kuru fasulye, çay, şeker, un, yağ.

Nakdi yardım için hesap bilgileri

TÜRKİYE DİYANET VAKFI BİLECİK ŞUBESİ

TR68 0020 5000 0938 7117 3000 12

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1081 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.