MUHARREM İNCE BİLECİK'TEN İKTİDARA MEYDAN OKUDU

MUHARREM İNCE BİLECİK'TEN İKTİDARA MEYDAN OKUDU

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında Bilecik’te miting yaptı. 

Muharrem İnce, Bilecik programı kapsamında ilk olarak Bozüyük’teki şehit cenazesine katıldı. Şehit ailesine taziyelerini ilettikten sonra Bilecik’e hareket eden İnce’nin buradaki ilk durağı Şeyh Edebali Türbesi oldu. Türbede dua ettikten sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına gelen İnce, partililerin coşkulu tezahüratları arasında alana giriş yaptı. 

muharrem-incee3.jpg

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, mitingde yaptığı konuşmada, iktidar kanadından kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vererek Bilecik’ten iktidara meydan okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerde bulunan Muharrem İnce, halka vaatlerini anlattı. 

CHP Bilecik Milletvekili ve 1’nci sıra milletvekili adayı Yaşar Tüzün’ün kendisi ile birlikte seçim çalışması yürüttüğüne değinen İnce, “Seçimlere kadar Yaşar Tüzün’ü beklemeyin. Yaşar Tüzün benimle birlikte çalışıyor. Programlarımız hazırlıyor. Burada sizlere büyük görev düşüyor. Yaşar’ın eksikliğini hissettirmeyin” dedi. 

1-535.jpg

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için sarfettiği ‘Komik Adam’ benzetmesine cevap vererek başladı. ‘Göreceğiz bakalım 24 Haziran’da kim ağlayacak?’ diyen İnce, Başbakan Binali Yıldırım’ın ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın kendisiyle ilgili eleştirilerine cevap vererek devam etti. 

Muharrem İnce’nin Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı mitingte gerçekleştirdiği konuşmanın satırbaşları şu şekilde:

‘İSPATLASIN NE İSTERSE YAPACAĞIM’

“Başbakan Binali Yıldırım benim TİKA’yı kapatacağımı söylediğimi iddia ediyor. Bu da abisi gibi yalancı. Eğer benim bir yerde böyle bir şey dediğimi ispatlasın ne isterse yapacağım. 

muharrem-incee1.jpg

Bekir Bozdağ’a da cevap verelim buradan. Seçim zamanı CHP’nin camileri hatırladığını söylüyor. Camiler senin babanın malı mı? Utanmaz adam seninle beraber aynı kafilede Umre yapmadık mı? Seçim meydanlarından dinimizi çekin artık varsa yüreğiniz gelin ekonomi konuşalım, dış politika, eğitim konuşalım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; Varsa yüreğin gel istediğin televizyon kanalına çıkalım seninle bu konuları tartışalım. 

3-412.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SORU YÖNELTTİ

Benim köprü yapamayacağımı söylüyor onu yaparız o kolay işte sen bana şu soruların cevabını ver Demirel zamanında yapılan köprüden 11 TL’ye geçiyoruz da senin yaptığın köprüden niye 114 TL’ye geçiyoruz. Bir diğer sorumda Demirel’in köprüsünden bayramda bedavaya geçiyoruz da senin yaptığından niye parayla geçiyoruz? 

‘MERMERİ NEDEN BİLECİK’TEN ALMADINIZ?’

Her konuşmasında yerli ve milli diyor. Bilecik’in de yerli öz değerleri var değil mi, mermer gibi mesela. Şimdi AK Partili kardeşlerimizin Erdoğan’a şunu sormalarını istiyorum; sarayın mermerlerini nerden almışlar? Hindistan’dan mı, Bilecik’ten mi?  Tabiki Bilecik’ten almadılar. Hani yerli ve milliydiniz, mermeri neden Bilecik’ten almadınız?” dedi. 

muharrem-incee2.jpg

VAATLERİNİ ANLATTI

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, eleştirilerinin ardından seçim vaatlerini anlatarak konuşmasını sürdürdü. Cumhurbaşkanı olması halinde akıl ve bilim esaslı bir yönetim anlayışı benimseyeceğini ifade eden Muharrem İnce, şöyle devam etti:

“OHAL’i kaldıracağız, hukuk devleti kuracağız. Atamalar liyakatlı yapılacak, Merkez Bankası bağımsız olacak. Ziraat Bankası kendi görevini yapacak çiftçimize destek olacak. Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. Sen ben olmayacak biz olacağız. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. 

7-010.jpg

Engellilerimizin engellerini kaldıracağız. Emeklilerimize bayram ikramiyesini kanunlaştıracağız ve o zamanın asgari ücreti oranında ikramiye vereceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğiz. 3600 ek gösterge problemini tamamen ortadan kaldıracağız, astsubaylarımızın ve uzman çavuşlarımızın tazminat ve derece sorunlarını düzelteceğiz. Çocuk bezindeki yüzde 18’lik KDV’yi düşüreceğiz. Betona değil, üretime yatırım yapacağız” ifadelerini kullandı. 

‘YAŞAR TÜZÜN’Ü BEKLEMEYİN’

CHP Bilecik Milletvekili ve 1’nci sıra milletvekili adayı Yaşar Tüzün’ün kendisi ile birlikte seçim çalışması yürüttüğüne değinen İnce, “Seçimlere kadar Yaşar Tüzün’ü beklemeyin. Yaşar Tüzün benimle birlikte çalışıyor. Programlarımız hazırlıyor. Burada sizlere büyük görev düşüyor. Yaşar’ın eksikliğini hissettirmeyin” şeklinde konuştu.

6-014.jpg

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, konuşmasının son bölümünde, Yalovalı olduğunu anımsatarak, “Yalova dediğimiz yer hemen şurada Osmaneli’nden sonra. Komşunuzun Cumhurbaşkanı olmasını istemez misiniz? Görüyorum ki Bilecik tamam diyor. Bilecik’te iki milletvekili kazanacağız inşallah” diye konuştu. 

Muharrem İnce’nin konuşmasının ardından milletvekili adayları Yaşar Tüzün ve Faik Akarkarasu’da platforma çıkarak partilileri selamladı. 

muharrem-incee.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4035 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum