Muhtarlar günü kutlandı

Muhtarlar günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi.

Tören, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

muhtarlar-gunu-kutlandi2.jpg

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştiren İlhami Çınar, muhtarların halk ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi kurduğunu bildirdi. Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu ifade eden İlhami Çınar, şunları kaydetti:

“Muhtarlık, gerek demokratik hayatta oynadığı roller gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında yüklendikleri görevler sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir. Muhtar, kelime anlamı itibariyle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır.

Bu sebeple nasıl siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıysa, bizlerde ulu önderimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün de dediği gibi; ‘Muhtar da demokrasimizin temel taşıdır.’ Sözlerine karşın görev bölgelerimizde en iyi şekilde hizmet ederek ona karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmekteyiz.

muhtarlar-gunu-kutlandi3.jpg

Muhtarlık müessesesi 1829’ dan günümüze 192 yıllık bir tarihe sahiptir. Bu tarih boyunca vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapı muhtarlıklarımız olmuştur.

Muhtar; mahallesinin, köyünün en onurlu, en şerefli kişisi olmak durumundadır. Onun için mahallesinde ya da köyünde olan her şeyden öncelikle biz muhtarlar sorumluyuz.

Bizler bu devletin muhtarları olarak her zaman devletimizin yanında yer almış, tek devlet, tek millet, tek bayrak altında yaşamayı ilke edinmiş, milletin bekası için elimizi taşın altına koymaktan çekinmemiş kişileriz.

Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü’nden alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir.

muhtarlar-gunu-kutlandi4.jpg

Bu günü bizlere ‘Muhtarlar Günü’ olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimi sunuyorum, geçmiş dönemlerde görev yapmış muhtarlarımıza saygılarımı sunar, Ahirete intikal etmiş, görevi başında şehit olmuş tüm muhtarlarımıza Allahtan rahmet dilerim. Görevi devam eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Muhtarlar Günü kutlama törenine, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, İYİ Parti İl Başkanı Hakan Sakarya, İl İdare ve Denetim Müdürü Kadri Elmas, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akil Şahin, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

muhtarlar-gunu-kutlandi5.jpg

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.