Muhtarlar Günü’nde muhtardan şikâyet etti Valiliğe seslendi!

Osmangazi Mahallesi muhtarlığında işi görülmeyen Mehmet Paşa isimli vatandaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtardan dert yandı.

Osmangazi Mahallesi muhtarlığında işi görülmeyen Mehmet Paşa isimli vatandaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtardan dert yandı. Mehmet Paşa, muhtardan ihtiyaç duyduğu imzayı ne yaptıysa alamadığını belirterek valiliğe seslendi. Valiliğin muhtarlara eğitim vermesini isteyen Paşa, “Ben şikâyetçiyim. Valiliğe havale ediyorum, muhtarlığın nasıl yapılacağını eğitimle olacaksa eğitimle göstersinler, gerekirse toplasınlar ders versinler” dedi. 

Mehmet Paşa ayrıca, muhtarın kararlarına eşi tarafından müdahalede bulunulduğunu kaydederek, “Muhtar kim ben anlamadım. Muhtarın kim olduğunu açıklasınlar bende işimin görülmesini istiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Mehmet Paşa, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, başından geçenleri anlatırken şunları kaydetti:

“TOKİ’de yani Osmangazi Mahallesi’nde kimin muhtar seçildiğini ben bir türlü öğrenemedim. Osmangazi Mahallesi muhtarının kim olduğunu bilmiyorum. Muhtarlığa bir işim düştü, tapudan verilen bir ilmühaberi muhtarlığa götürdüm. Muhtarlık odasına girdiğimde, karşımda bir beyefendi evrağı aldı, baktı, inceledi ve bu evrağı imzalamayacağını söyledi. Tabi ben oranın muhtarının bayan olduğunu biliyorum, o da yan tarafta. Dedim ki muhtar siz misiniz, bayan mı? Bayan aldı evrağı baktı. Beyefendi oradan müdahale etti. ‘Sakın imzalama, kesinlikle imzalama’ dedi. Ya kardeşim müdahale etme, muhtara neden müdahale ediyorsun, muhtar sen misin, o mu? dedim. Neyse baktı, etti. Öğrendiğime göre eşiymiş. Eşi imzalama deyince o da haliyle etkilendi evrağı geri verdi bana. ‘Ben imzalamıyorum’ dedi. Bende ‘Tamam’ dedim, çıktım. 

Tapu müdürlüğüne gittim, durumu izah ettim. Tapu müdürlüğünün tekrar beni muhtarlığa göndermesi, bu kişinin kamu görevi yaptığını imzalamıyorsa arkasına imtina ettiğine dair bir imza atmasını gerektiğini söyledi. Ben tekrar muhtarlığa gittim fakat muhtardan önce eşi tekrar müdahale ederek imzalanmayacağını söyledi. Bende müdür beyi arayalım ona göre işlem yaparak uğraşmamamızı söyledim. Bu yaptığımız iş verasetle alakalı, acımız var. Bu işlerin içine girdik. Böyle de zorluk çıkınca git gel haliyle üzülüyoruz. Muhtar tapuyu aradı. İkna olmadı. Aracımla tapu müdürlüğüne götürdüm müdür beyle görüşmelerini istedim. Tapu müdürlüğünün odasında, tapu müdürünün kanunları açıklaması ve nasıl bir görev olduğunu ve neden verildiğine dair 1,5 saat iknasına rağmen kamera görüntüleri mevcuttur. Eşi halen orada bile imzalanmaması için müdahale ediyor. Böyle bir muhtarlığın hiçbir vatandaşa yapılamayacağını ben buradan TOKİ sakinlerine söylemek istiyorum. Muhtara müdahale etmek, olumlu veya olumsuz anlamda. Nasıl bir kişinin illa bunu imzalayacaksın demesi suç ise, imzalama demekte bir suçtur. Eşi dahi olsa. Madem o kadar müdahale ediyorsun, kendin koy adaylığa be kardeşim. Sen muhtar ol. Bu durum o kadar ısrara rağmen, müdür yardımcısının ısrarı yani imzalama değil görevini yap anlamında telkinleri oldu hepsinin. Buna rağmen kocasının müdahalesi neticesinde bende 1,5 buçuk saat ayakta bekledim. Bu vaziyette açıkçası, süründürdüler diyeyim. Ben şikâyetçiyim. Burada muhtarın kim olduğunu vatandaşta bilsin, kamu da bilsin ben bunu valiliğe havale ediyorum. Yani muhtarlığın nasıl yapılacağını, bu kişilere eğitimle olacak nasıl olacaksa göstersinler, yaptırsınlar. Gerekirse toplasınlar bütün muhtarları ders versinler. Onu imzalama, bunu imzalama insanları böyle koşturmasınlar istiyorum. Benim şikâyetçiyim, muhtarın kim olduğu açıklansın. Ben de işimi görmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2226 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum