Münür Şahin, Bilecik’in 2 önemli sorununa dikkat çekti!

Münür Şahin, Bilecik’in 2 önemli sorununa dikkat çekti!

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçede devam eden yeni su kaynaklarını arama çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, Bilecik’in 2 önemli sorununa dikkat çekti.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçede devam eden yeni su kaynaklarını arama çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, Bilecik’in 2 önemli sorununa dikkat çekti.

Bilecik’in su ihtiyacının karşılandığı Karasu projesinin ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olduğuna vurgu yapan Münür Şahin, Bilecik’te toplanan çöplerin ayrıştırılamadan vahşi depolama yapılmasının ise bir diğer önemli sorun olduğunu belirtti.

Münür Şahin, bahse konu sorunlar karşısında Osmaneli’yi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

Bilecik genelinde merkez ve ilçeler için iki konu çok önemli. Bunlardan birincisi Karasu Projesinin ekonomik ömrünü tamamlaması ve artık suyun ihtiyacı karşılayamaması.

İkinci önemli konu ise Bilecik genelinde toplanan çöplerin Kızıldamlar’da vahşi depoda stoklanması. Ayrıştırma, bertaraf etme, enerji ve gübre üretmek üzere kurulan tesisin henüz verimli bir şekilde çalıştırılamamasının yarattığı sorunlar.

munur-sahin.jpeg

Osmaneli Belediyesi olarak ilçemizin kuruluşundan bu yana kullanılan su kaynaklarını tekrar devreye almak suretiyle gelecekte yaşanabilecek su sıkıntılarına karşı önlem almak için büyük enerji harcıyoruz. Çok kaliteli olan tarihi su kaynaklarımız ekonomik olarak da halkımıza katkı sağlayacak.

Osmaneli ilçemizin çok değerli Balaban suyunu çeşmelerimize bağlıyoruz. Gece çalışmalarını yerinde incelediğimiz kaynağımızdan güzel sonuç aldık. Osmaneli’nde özellikle meşhur Balaban suyumuzu tarihi Lefke çarşımızda ve parklarımızda halkımızın kullanımına tarihi çeşmelerimizle sunacağız.

Yine özellikle zeytin bahçelerimiz için çok önemli olan sulama projemizi hayata geçirmek için sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Hedeflediğimiz su için arıyoruz, buluyoruz ve daha fazlası için gece gündüz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum