Mustafa Aksu'dan yerel seçim açıklaması

Mustafa Aksu'dan yerel seçim açıklaması

31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler öncesinde Bozüyük siyaseti hareketlenmeye başladı. Aday Adaylık sürecinde Bozüyük'te birçok isim konuşulurken vatandaşlar kimin çıkacağını merakla bekliyor.

31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler öncesinde Bozüyük siyaseti hareketlenmeye başladı. Aday Adaylık sürecinde Bozüyük'te birçok isim konuşulurken vatandaşlar kimin çıkacağını merakla bekliyor.

Bu süreçten 2023 yılı genel seçimlerinde CHP Milletvekilliği aday adayı olan Mustafa Aksu, yerel seçimler öncesi belediye ve siyasi partilerin nasıl bir düzende içerisinde olması gerektiği düşüncelerini gazetemizle paylaştı. Aksu, Halkçı belediyecilik anlayışını savunduğunu ifade ederek 'Cumhuriyet Halk Partisinde belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyen herkes halkçı belediyecilik anlayışını savunmak zorundadır' dedi.

CHP Milletvekili Aday Adayı olan Mustafa Aksu yaptığı açıklamada; "Belediyeler, görev alanı anayasa ve yasalarımızla belirlenmiş, halkımızla her an iç içe bulunan, devletimizin halkımıza en yakın kapısı olan, halkımız tarafından seçilmiş başkan ve belediye meclisi ile yönetilen demokratik kamu kuruluşlarıdır.

Belediyeler, siyasi partilerin düşünce ve siyasi anlayışlarına göre farklı şekillerde yönetilmektedir. Belediyeleri yönetme anlayışları içinde bana göre doğru olan anlayış, Halkçı Belediyecilik anlayışıdır.

Bilindiği üzere 2024 yılı Mart ayında ülkemizde Yerel Seçimler yapılacaktır. Benim temennim, önümüzdeki yerel seçimlerde her il ve ilçemizde halkçı belediyecilik anlayışının egemen olmasıdır. Halkçı belediyecilik anlayışının ana merkezi Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisinde belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyen herkes halkçı belediyecilik anlayışını savunmak zorundadır. Halkçılık, Atatürk ilkelerinden biridir. Atatürkçü olmaktan onur duyan herkes, isterlerse diğer siyasi partilerimizden Belediye Başkan Adayı olarak da halkçı belediyecilik anlayışını savunabilir ve uygulayabilir.

Halkçı belediyecilik anlayışı nedir?

Halkçı belediyecilik, ranta dayanmayan, yapılan her işi hukuka uygun yapan, kaynaklarını verimli kullanan, çalışanlarına değer veren, ekonomik değerler üretmeye, spora, sanata, eğitime, bilime, edebiyata, tarihi ve kültürel değerlerimize, engelsiz yaşama, tüketicilerin ve yoksulların korunmasına, doğal çevreye, hayvanların korunmasına, halk sağlığına önem veren halktan yana belediyecilik anlayışıdır.

Halkçı belediye başkanının özellikleri nelerdir?

Halkçı belediye başkanı;

• Halkımızı halkımızla birlikte, kurullarla ve kurallarla yönetir,

• Halka tepeden bakmaz, insanlar arasında ayrım yapmaz, herkesin sorununu çözmeye çalışır,

• Her türlü öneriye ve eleştiriye açıktır,

• Mensubu olduğu partinin yetkili kurullarına düzenli olarak bilgiler verir ve istişareler yapar,

• Belediyenin gelir ve giderleri hakkında basına ve kamuoyuna periyodik olarak bilgiler verir.

• Kendisinden önceki belediye başkanının yaptığı doğru projeleri devam ettirir,

• Belediye İktisadi Teşekkülleri aracılığıyla üretim yapmaya, üreticileri desteklemeye önem verir. Halkımızın ucuz besin maddeleri alabilmeleri için gerekli oluşumlar kurar,

• Öğrencilerin beslenme ve barınma sorunlarını kökünden çözer,

• Okullarımıza, camilerimize, tarihi ve turistik yerlerimize sahip çıkar,

• Öğrencilerimizin ve halkımızın tarihi yerlerimizi ziyaret etmelerine destek olur,

• İlçesini tanıtmak, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatı canlandırmak için fuarlar, festivaller ve panayırlar düzenler,

• Gençlerimizi ve ev hanımlarını üretim faaliyetlerine katabilmek için projeler hazırlar,

• Spora, spor kulüplerine, sivil toplum kuruluşlarına, yerel basına destek olur,

• Yeşil alanların çoğalmasına, sokak hayvanlarının korunmasına, tarihi binaların korunmasına, mimari güzelliğe özel önem verir,

• Ülkemizin her yerinde halkçı belediyeciliğe hava gibi, su gibi ihtiyaç duyulmaktadır. Ulusumuz halkçı belediyeciliğe layıktır"

Bu haber toplam 3740 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum