MV. TÜZÜN BAŞBAKAN'A NE SORDU?

MV. TÜZÜN BAŞBAKAN'A NE SORDU?

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2014 yılında yaşanan afette ağır yara alan seracıların mağduriyetlerinin giderilmediğini belirtti. Başbakan Binali Yıldırım’a soru önergesi veren Milletvekili Tüzün, seracıların hak ettiği desteği almaları için işin peşini bırakmayacağını söyledi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Başbakan Binali Yıldırım’a “Yaşadıkları ağır afetin ardından büyük zarara uğrayan çiftçilerimizin zararı karşılanacak mıdır yoksa kaderine mi terk edilecektir?” diye sordu.

CHP’li Tüzün, bu konuda hazırladığı soru önergesini Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na iletti.

“ESKİ ÖNERGEM GEÇİŞTİRİLDİ”

Bilecik’te 30 Aralık 2014 meydana gelen yoğun kar yağışı sonrasında birçok köydeki sera ve tarım alanlarında büyük zarar meydana geldiğini belirten Tüzün, önergesinde olayın geçmişini şöyle özetledi:

“Seçim bölgem Bilecik’te 30 Aralık 2014 tarihinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle Söğüt ilçesine bağlı Çaltı, Akçasu, Yakacık, Geçitli, Hamitabat ve Tuzaklı köyleri ile İnhisar ilçesine bağlı Tarpak, Koyunlu, Çayköy, Akkum ve Samrı köyleri ile Eskişehir’in bazı ilçe ve köylerindeki sera ve tarım alanlarında büyük zarar meydana gelmiştir.

Yapılan çalışmalarda Eskişehir’de hasarın yüzde 60, Bilecik’te ise yüzde 80-100 olduğu tespiti yapılmasına karşın Eskişehir’de dönüm başına 10-14 bin TL arası ödeme yapılırken Bilecik’teki ödemeler 1.500-2.000 TL ile sınırlı kalmıştır.

Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına verdiğim 7/1485 Esas Nolu önergeye dönemin hükümeti tarafından verilen yanıtta sorularıma ayrıntılı yanıt verilmek yerine prosedür ve mevzuat hükümleri anlatılarak geçiştirilmiştir.”

“SÖZÜNÜZÜ TUTUN”

Tüzün önergesinde, Başbakan Yıldırım’ın Söğüt Ertuğrul Gazi’yi anma törenlerinde Çaltılı üreticilere mağduriyetin giderileceği sözünü verdiğini ifade ederek Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

- Bilecik’te hasarın daha yüksek olmasına rağmen ödemelerin düşük olmasının nedeni nedir?

- O tarihten bu yana mağduriyetin ve eşitsizliğin giderilmesi için yapılan başvurular konusunda herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

-10 Eylül 2017 tarihinde yapılan Söğüt Ertuğrul Gaziyi anma törenlerinde Çaltılı üreticilerin şahsınız ile görüşerek mağduriyetlerin giderilmesi sözünü vermişsiniz. Bu görüşmenin ardından herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

-Yaşadıkları ağır afetin ardından büyük zarara uğrayan çiftçilerimizin zararı karşılanacak mıdır yoksa kaderine mi terk edilecektir?

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3262 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum