MV. TÜZÜN SORU ÖNERGESİ VERDİ

MV. TÜZÜN SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, ölümle sonuçlanan tren kazalarıyla ilgili konuyu bir soru önergesiyle meclis gündemine getirdi.

Mv. Tüzün, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede; denetimlerin yapılıp yapılmadığına ve gerekli soruşturmalar açılıp açılmadığına dikkat çekti.

Tüzün önergesinde şu sorulara yer verdi:

"1- TCDD’de görev yapan kontrolör, hareket memuru, tren teşkil memuru(makasçı) ve makinistler işe alınırken hangi kriterler uygulanmaktadır?

2- Kontrolör, makasçı, makinist gibi çalışanların eğitim kriteri var mıdır? Almanya, İngiltere Japonya gibi ülkelerde çalışanlarla eğitim seviyesi bakımından farklar var mıdır?

3- Hizmet içi eğitimlerle, çalışanların bilgilerinin güncellenmesi ne sıklıkla yapılmaktadır? Bu eğitimler hangi firmalar ve kimler tarafından verilmektedir? Yurtdışından eğitim desteği sağlanmakta mıdır?

4- Türkiye’de çalışan kontrolör, makinist, makasçı, demiryolu işçileri ile gelişmiş ülkelerde aynı işi yapan çalışanların aylık ücret farkları nedir?

5- Türkiye’de demiryollarında görev yapanların günlük çalışma saatleri ile gelişmiş ülkelerdeki çalışma saatleri arasında fark var mıdır?

6- Demiryollarında çalışanların denetimleri hangi aralıklarla, nasıl ve kimler tarafından yapılmaktadır? 2018 yılı içerisinde ne tür denetimler yapılmış, bu denetimler sonucu yapılan soruşturmalar ve sonuçları nelerdir?

7- Gelişmiş ülke demiryollarında sinyalizasyon sistemleri mevcut iken ülkemiz demiryolları hatlarında sinyalizasyon sistemleri neden kurulmamıştır?"

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4946 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum