Mv. Tüzün’e yeni görev

Mv. Tüzün’e yeni görev

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partisinin genel merkezi tarafından oluşturulan yardım koordinasyon ekibinin başına getirildi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili ve 13.5 milyon insanı etkileyen depremlerin ardından CHP Genel Merkezi tarafından yardım koordinasyon ekibi kuruldu. Kurulan ekibin başına ise CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün görevlendirildi. Milletvekili Yaşar Tüzün, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve CHP’nin her zaman bölge halkının yanında olacağını söyledi.

Milletvekili Tüzün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, deprem felaketinin yaşanmasının hemen ardından harekete geçtiklerini belirtti. Genel merkez düzeyinde kurulan yardım koordinasyon ekibinin başına getirildiğini ifade eden Milletvekili Tüzün, “İlk andan itibaren CHP’li Belediyelerimizle irtibata geçerek bölgede yaşanabilecek olumsuzları en alt seviyeye ulaştırmak adına çalışmalar yürüttük. Kriz anında devletimizin yapamadığı tüm yardımları yapmaya özen gösterdik. Başta Belediye Başkanlarımız ve vatandaşlarımıza göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız” dedi.

Deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında bilgiler vererek açıklamasını Yaşar Tüzün, şunları kaydetti:

“Depremin ilk anından itibaren oluşturduğumuz yardım kampanyasında 17 Şubat tarihi itibariyle 199 belediyemiz tarafından 6250 araç ve 16891 personel bölgeye gönderilmiştir. Araçlar arasında tam teçhizatlı arama-kurtarma araçları, iş makinaları, transfer otobüsleri, itfaiye, sağlık ve eczane araçları ile insani yardım malzemeleri taşıyan araçlar bulunmaktadır. Gıda, kıyafet ve hijyen ürünleri başta olmak üzere insani yardım malzemesi taşıyan toplam 4250 tır/kamyon, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu bölgeye gönderilmiştir. İnsani yardım malzemeleri arasında günlük; 475 bin öğün kapasiteli 95 mobil mutfak, 290 bin kapasiteli 58 ikram aracı, 125 bin ekmek 13 mobil fırın hizmeti verilmektedir. Ayrıca 2 milyon 491 battaniye, 178 bin 362 ısıtıcı/soba, 30 bin 705 çadır, 573 konteyner, 1123 mobil tuvalet/duş, 3 milyon 489 bin hijyen paketi, 1142 jeneratör de bulunmaktadır. Belediyelerimiz özellikle çadır ve ısınma desteklerine ağırlık vererek çalışmalarını sürdürecektir.”

Milletvekili Tüzün son olarak deprem bölgesine yardımların hız kesmeden devam edeceğini ifade ederek vatandaşlara gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2584 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum