Mv. Yağcı'dan asgari ücret açıklaması

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası programında, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası programında, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ankara’da devam eden çalışmalardan bahseden Milletvekili Selim Yağcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgiler verdi.

Asgari ücret beklentisinin 3 bin 500 TL civarında bir rakam olduğunu dile getiren Mv. Yağcı, asgari ücretli çalışan ile işveren arasında dengeyi koruyacak bir çalışma ile iki tarafında kazanacağı bir formül üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Mv. Yağcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge, emekli zamları ve EYT’liler hakkında konuşurken, şunları kaydetti:

“Bizim geldiğimiz günden itibaren vatandaşımıza sözümüz var. Enflasyona ezdirmeyeceğimizi söyledik. Bu dönem bizim elimizi güçlendiren şey büyük ve orta ölçekli sanayi sektörü gayet iyi. Asgari ücretin yükselmesi işçilerimiz açısından çok önemli ama 50 kişi ve altında işçi çalıştıranlar için önemli bir yük. 50 veya 20 kişinin altında işçi çalıştıran işletmelerimiz ihracata değil de iç piyasaya çalışıyor ise ağır gelebiliyor. İşte bu noktada devlet bu kesimlere desteklemeler ile dengeyi kuracak ve vatandaşımızı mağdur etmeyecek bir rakamın çıkacağına inanıyorum.

EYT’liler ile ilgili olarak Ankara’da ciddi şekilde çalışılıyor. Sanmayın ki buradaki sıkıntılar Ankara’da duyulmuyor. Hem 3600 ek gösterge hem emekli zammı, emeklilik bekleyenler noktasında Çalışma Bakanlığı bünyesinde çalışma olmayabilir ama Ankara’da bununla ilgili çalışma var. Çok fazla insanımızı kapsayan ve bütçeyi etkileyecek bir çalışma. İnşallah 2022 içerisinde güzel haberleri vereceğiz.

Bizim siyaset yapmamızdaki amacımız geleceği inşa etmekle beraber bugünü de rahatlatmak. Bugünü kaybedersek geleceğin anlamı olmaz. Siyaset yapan herkes bunun farkında. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Asgari ücret açıklandığında insanlarımızı rahatlatacak gerekli rakamların ortaya çıkacağını göreceğiz. Ben 3500 TL’nin üzerinde bir rakam olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Programın moderatörü Mücahid Erdal ise işverenlerin devletten bir kolaylık beklediğini ifade ederek, asgari ücretli çalışanının maaşını özel sektörün ödediğine dikkat çekti. İşverenin yükünü hafifletecek vergi ve sigorta primi indirimlerinin işveren kanadının talepleri olduğunu ifade eden Erdal, “Bu şekilde yapılacak bir çalışma her iki kesim içinde iyi olur” dedi.

selim-yagcidan-asgari-ucret-aciklamasi1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3678 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum