Nedir bu kum meselesi?

Nedir bu kum meselesi?

Bilecik kamuoyunda son günlerde sıkça konuşulan “Kayıp kum” meselesi adeta şehir efsanesine dönüştü. İl Genel Meclis Üyesi Zafer Kurnaz’ın sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getirdiği iddialar başta olmak üzere konuyla ilgili gazetemize ulaşan mesaj ve

Bilecik kamuoyunda son günlerde sıkça konuşulan “Kayıp kum” meselesi adeta şehir efsanesine dönüştü. İl Genel Meclis Üyesi Zafer Kurnaz’ın sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getirdiği iddialar başta olmak üzere konuyla ilgili gazetemize ulaşan mesaj ve yorumlar dikkat çekti. 

Osmaneli OSB’deki bir araziden uygunsuz ve usulsüz şekilde kum çekildiği, İl Özel İdaresi’nin de gerekli işlemleri yapmadığı iddiası Bilecik gündemine bomba gibi düştü. İl Genel Meclis Üyesi Zafer Kurnaz, İl Özel İdaresi’nin gerekli işlemleri yapmamasının arkasında siyasi bir müdahale olduğunu öne sürdü. “Yoksa bu konu ile alakalı herhangi bir siyasi mi müdahil olmuştur?” ifadesini kullanan Zafer Kurnaz’ın AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’ı işaret ettiği iddia edildi. 

İddialar üzerinden herhangi bir kamu zararının oluşup oluşmadığı tartışmaya açılırken tonlarca kumun nereye gittiği, kimin veya kimlerin ne amaçla kullandığı merak konusu oldu. 

Bilecik’in gündeminde “Kayıp kum” olarak yer edinen tartışmaya yetkililerden açıklama yapılması isteniyor. 

Gazetemize gelen bir yorumda “Şehirde yok olan tonlarca kum olayı, söylenti mi gerçek mi? Almış başını gidiyor.” diyen vatandaş yetkililerin konuya açıklık getirmesini talep ediyor. 

Aynı şekilde İl Genel Meclis Üyesi Zafer Kurnaz’da iddialara yanıt isterken, birçok soruyu gündeme taşıdı. Zafer Kurnaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde (Kum Nerede?) diyenlere toplantılarımızda sorup cevap alamadığımız soruları sizlerin huzurunda buradan tekrar sormak istiyorum.

1-Yaklaşık 2 veya 3 ay önce Osmaneli ilçemizde OSB içerisinde Küba Motor fabrikasına ait arazide kum tespit edilmiş midir? 

2-Kum çıkmaya başladıktan sonra il özel idaresince mühendis arkadaşlar gidip ne kadar kum olduğunu arazinin ölçümlerini yapıp m3 veya tonaj hesabı yapmışlar mıdır?

3-OSB yönetimi bu kum için OSB içerisinde hafriyatı yapılacak yerin yaklaşık 100-200 mt yanına dökme ve stoklama yeri olarak yer göstermiş midir?

4-Stoklama yeri gösterilmesine rağmen kum OSB dışına çıkartılmış mıdır, çıkartılmışsa il özel idareye şikayet edilerek bilgi verilmiş midir? 

5-İl özel idaresi bu şikayet üzerine kontrole gidip kumu taşıyan firmaya ceza kesmiş midir yoksa görevini yapan yetkiliye tepki mi gösterilmiştir? 

6-İl özel idaresi bu sahayı kaç defa ihaleye çıkarmıştır?

7-İlk ihaleye çıkan rakamla son ihaleye çıkan rakam arasındaki fark ne kadardır?

8-İl özel idaresi birimlerine bağlı bazı müdürlüklerine kum ihtiyaç listesi talep dilekçesi istenmiş midir? İstenmiş ise hangi müdürlük ne kadar talepte bulunmuş ve nerelerde kullanmıştır? 

9- Yukarıda bahse konu ile ilgili, kamu zararı var mıdır? Osmaneli OSB yönetim kurulu başkanı Kaymakamımız, OSB müdürü, il özel idaresi yetkilileri ne tür cevap vereceklerdir? Yoksa bu konu ile alakalı bu birimlere herhangi bir siyasi mi müdahil olmuştur? 

Kamuoyunun bilgilendirilmesi talep ediyorum.”
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5196 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum