Nisan ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Nisan ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Bilecik Belediye Meclisi, 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından, yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Bilecik Belediye Meclisi, 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından, yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

dsc-0117.jpg

Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısının ilk oturumu, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı başkanlığında toplanan meclis, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

dsc-0133.jpg

dsc-0136.jpg

Yeni dönemin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Başkan Subaşı, Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen üyelere de yeni görevlerinde başarılar diledi.

Toplantının başında Başkan Subaşı Partilerin Meclis üyelerinden kendilerini tanıtmalarını istedi.

Kendilerini tanıtan Meclis üyeleri, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunurken, seçilen üyelere de görevlerinde başarılar dilediler.

Üyelerin kendilerini tanıtmalarının ardından Meclis gündemine geçildi.

Gündeme alınan 27 madde görüşülerek karara bağlanırken, partiler tarafından ek gündem maddesi sunulmadı.

Toplantının ilk 18 maddesinde meclise ve komisyonlara üye seçimi yapılırken, 9 maddede de komisyon kararları görüşüldü.

Partilerin grup sözcüleri, partiler tarafından alınan kararlar doğrultusunda;

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü; Gültekin Çalışkan,

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü; Cihan Uygun,

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü; Buket Köse oldu.

dsc-0138.jpg

dsc-0144.jpg

dsc-0149.jpg

Başkanlık Divanı Belli Oldu

Meclis toplantısı Başkanlık Divanının belirlenmesi ile başladı. Asil Katip üyeler, CHP grubu tarafından önerilen, Şahin Yolat ve Kutay Tekin oldu.

Gizli oy kullanılarak yapılan Başkanlık Divanı seçiminde;

Meclis 1. Başkanvekili; Nevin Tan,

Meclis 2. Başkanvekili; Uygar Tatar oldu.

Belediye Meclisinin toplantı günleri değişmeyerek, her ayın ilk Pazartesi ve Perşembe günleri olarak belirlendi. Yapılan oylama sonucunda Belediye Meclisinin tatil ayı da değişmeyerek oy birliği ile Ağustos ayı olarak devam ettirildi.

dsc-0155.jpg

dsc-0157.jpg

Komisyon üyeleri belirlendi

Yeni dönemde yapılan ilk toplantıda, Meclis üyelerinin verdiği oylar doğrultusunda komisyonlar oluşturuldu. Belediye Meclisi komisyon üyeleri şu şekilde belirlendi;

Plan ve Bütçe Komisyonu:

Nevin Tan, Ayten Dönmez (CHP)

Zekeriya Çakır (Ak Parti)

İmar Komisyonu:

Yaşar Külhan, Funda Didem Mean (CHP)

Cihan Uygun (Ak Parti)

Ücret ve Tarife Komisyonu:

Erkan Beler, Gökhan Sınmaz (CHP)

Nusret Tosun (Ak Parti)

Hukuk Komisyonu:

İrem Şimşek Şencan, Ali Özhan (CHP)

Onur Şeker (Ak Parti)

Çevre Komisyonu:

Gültekin Çalışkan, Mehmet Cansız (CHP)

Vedat Uçgan (Ak Parti)

Toplantıda ayrıca; Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın doğal üye olduğu birliklere de üye seçimi gerçekleştirildi. Buna göre;

Tarihi Kentler Birliği Meclisinde temsil etmek üzere, Meclis üyeleri arasından, CHP’li üyeler Funda Didem Mean ve Yaşar Külhan seçildi.

Bilecik Belediyesi’nin üyesi bulunduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Meclisinde temsil etmek üzere, Meclis üyeleri arasından, CHP’li üye Sabri Çobanoğlu seçildi.

Bilecik Belediyesi’nin üyesi bulunduğu Marmara Belediyeler Birliği Meclisi’nde temsil etmek üzere, Meclis üyeleri arasından, CHP’li üye Yaşar Külhan asil üye olurken, CHP’li üye Sabrü Çobanoğlu yedek üye olarak seçildi.

Bilecik Belediyesi’nin üyesi bulunduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği Meclisinde, Genel Kurulda ve diğer toplantılarda ise, oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, Bilecik Belediyesini Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı temsil edecek. Yapılan oylama neticesinde yedek üye olarak da Nevin Tan seçildi.

Bilecik Belediyesi’nin üyesi bulunduğu Bilecik Kültür Turizm ve Eğitim Birliği Meclisinde, temsil edilmek üzere, gizli oy ile yapılan seçim doğrultusunda, Bilecik Belediyesini, CHP’li Meclis üyeleri; Ali Özhan, Mehmet Cansız, Gökhan Sınmaz ve Ayten Dönmez temsil edecek.

Bilecik Belediyesi’nin üyesi bulunduğu Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliğinde temsil edilmek üzere, CHP’li Meclis Üyesi Yaşar Külhan asil üye olarak seçilirken, CHP’li Meclis Üyesi Sabri Çobanoğlu ise yedek üye olarak seçildi.

Bilecik Belediyesi’nin üyesi bulunduğu Bilecik Belediyeler Birliği Meclisinde temsil edilmek üzere, CHP’li Sabri Çobanoğlu asil üye olurken, CHP’li Gökhan Sınmaz ise yedek üye olarak seçildi.

Son olarak; Bilecik Belediyesinin üyesi bulunduğu Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclisinde temsil edilmek üzere ise, asil olarak CHP’li meclis üyeleri ;Sabri Çobanoğlu, Uygar Tatar ve Gökhan Sınmaz olurken, yedek üyeler ise CHP’li üyeler; İrem Şimşek Şencan, Funda Didem Mean ve Ayten Dönmez oldu.

Toplantıda son 9 gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek, 10 iş günü içinde raporlandırılarak bir sonraki Meclis Toplantısına sunulmak üzere ilgili oldukları komisyonlara havale edildi.

dsc-0152.jpg

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.