Oba Kent projesi başlıyor

Oba Kent projesi başlıyor

Söğüt Gençlik Kampı ve Oba Kültürü Tematik Parkı yapımı için imzalar atıldı.

Söğüt Gençlik Kampı ve Oba Kültürü Tematik Parkı yapımı için imzalar atıldı. Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın önderliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ile yüklenici firma yetkilileri sözleşmeyi imzaladı.

oba-kent-basliyor2.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım planına alınan Söğüt Gençlik Kampı ve Oba Kültürü Tematik Parkı’nın ihale süreci tamamlandı. Geçtiğimiz ay gerçekleşen ihale neticesinde Uluray Yapı İnşaat Anonim Şirketi ve Hidrokar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi İş Ortaklığı 148 milyon TL teklif ile ihaleyi kazandı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın önderliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ile yüklenici firma yetkilileri sözleşmeyi imzaladı.

oba-kent-basliyor1.jpg

15 ayda bitirilmesi planlanan proje kapsamında 200 kişilik gençlik kampı, geleneksel okçuluk atış alanları, atlı cirit sahası, karakucak güreş alanları, sosyal ve kültürel faaliyetler için atölyeler, spor tesisleri, toplantı-seminer salonları ile birçok etkinlik alanı yapılacak.

oba-kent-basliyor3.jpg

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, projenin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek önümüzdeki yıl 742’ncisi gerçekleştirilecek Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinde açılışını yapmak istediklerini dile getirdi.

oba-kent-basliyor4.jpg

Bu haber toplam 5249 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum