OEDAŞ 3. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı

OEDAŞ 3. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, 3. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı.

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, 3. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Elektrik dağıtım sektörü özelinde sürdürülebilirlik raporu yayımlayan ilk ve tek şirket olma unvanını koruduklarını söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “Enerji arzında sürekliliği sağlama, toplumsal ve çevresel değerleri koruma ve yenilikçi çözümlerle sürdürülebilir ekonomik büyümeyi gerçekleştirme hedeflerine yöneliyoruz.” dedi. 2022 yılındaki çalışmaları kapsayan rapora göre 159 adet şebeke yatırımı projesini hayata geçiren OEDAŞ, sera gazı salımını yüzde 9,85 azalttı.

2.jpg

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’a elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 3. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. 2022 yılındaki ekonomik, çevresel ve sosyal performansını paydaşlarına ve kamuoyuna sunan OEDAŞ bu rapor ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren 21 elektrik dağıtım şirketi arasında sürdürülebilirlik raporu yayımlayan ilk ve tek şirket olma unvanını korumaya devam etti.

Fuat Celepci: “Sürdürülebilir ekonomik büyümeyi gerçekleştirme hedeflerine yöneliyoruz”

Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımları hakkında bilgi veren OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “Gerek ana faaliyet alanımız olan elektrik dağıtım hizmetlerine yönelik çalışmalarımızda gerekse çevresel, sosyal ve kurumsal faaliyetlerimizde gezegenimize karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyor, iş modellerimizi ve iş süreçlerimizi küresel platformlarla da koordinasyon içinde sürdürülebilirlik odaklı olarak geliştiriyoruz. Enerji arzında sürekliliği sağlama, toplumsal-çevresel değerleri koruma ve yenilikçi çözümlerle sürdürülebilir ekonomik büyümeyi gerçekleştirme hedeflerine yöneliyoruz.” dedi.

Küreselleşme ve dijitalleşmenin enerji sektörünün hızla değiştirdiğini ifade eden Celepci şöyle devam etti, “Biz de elektrik dağıtım gibi önemli bir alanda faaliyet gösteren bir şirket olarak değişime ayak uydurmak için teknolojik gelişmeleri yakından izliyoruz. Bu kapsamda; inovatif çözümler geliştirmeye, uluslararası projelere dahil olmaya, dijitalleşme yatırımlarına öncelik vermeye ve Ar-Ge çalışmalarımızı yoğunlaştırmaya devam ediyoruz.” Raporda, 2022 yılı Ar-Ge bütçesinin 14,3 milyon olduğu belirtildi.

1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 38 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.