OEDAŞ, İSG eğitimlerini dijitalleşme ve afet hazırlığıyla güçlendiriyor
Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla yasal gerekliliklerin ötesine geçerek eğitimler düzenliyor ve teknolojiye yatırım yapıyor.
Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla yasal gerekliliklerin ötesine geçerek eğitimler düzenliyor ve teknolojiye yatırım yapıyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, bu yılın ilk dört ayında çalışanlara toplam 2 bin 800 saatlik iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimi verdiklerini söyledi. Türkiye’nin deprem gerçeğine de dikkat çeken Yalçın, afetlere yönelik yürüttükleri tatbikatlar ve projelere ilişkin bilgi paylaştı. Öte yandan OEDAŞ, Eskişehir’deki Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine dijital ve uygulamalı eğitim alanlarını gezdirip İSG eğitimleri verdi.
Faaliyet gösterdiği iş kolu gereği enerji nakil hatları, yol kenarı, engebeli araziler gibi riskli alanlarda çalışmalar yürüten elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), iş sağlığı ve güvenliği (İSG) kapsamında yüksek standartlar geliştiriyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, şirketin İSG ve başta deprem olmak üzere afetlere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.
“İSG’de eğitime ve teknolojiye odaklanıyoruz”
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili mevzuatların ötesine geçerek eğitime ve teknolojiye yatırım yaptıklarını söyleyen Yalçın, “Çalışma arkadaşlarımız, yüklenicilerimiz ve tedarikçilerimiz için güvenli, sağlıklı ve konforlu bir iş ortamı oluşturmaya odaklanıyor, bu kapsamda düzenli olarak eğitimler düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.200 çalışanımız farklı konularda toplam 38 bin 245 saat eğitim aldı. Bu yılın ilk dört ayında da temel İSG eğitimleri, yüksekte çalışma, mesleki teknik eğitimler, sürdürülebilirliği de kapsayan pek çok alanda toplam
2 bin 800 saat eğitim verdik. İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarımızı eğitimlerimizin yanı sıra teknolojik yatırımlarla da destekliyoruz. Arızalara uzaktan müdahale ettiğimiz SCADA, saha denetimlerini canlı ve uzaktan gerçekleştirdiğimiz Görüntülü Haberleşme Sistemi, risk değerlendirmesi ve denetim planı için kullandığımız QDMS gibi dijital çözümler ile iş süreçlerimizi daha güvenli ve kontrollü hale getiriyoruz.” dedi.
“Ekibimiz afet durumlarına hazır”
Türkiye’nin deprem gerçeğine de dikkat çeken Yalçın şöyle devam etti; “OEDAŞ olarak çalışanlarımızın yanı sıra bölgemizden başlayarak ülkemiz genelinde tüm vatandaşlarımızın sağlığını ve güvenliğini önemsiyoruz. Bu yaklaşımla şirketimiz içinde sürekli olarak arama-kurtarma, yangın söndürme, ilk yardım, tahliye gibi afete hazırlık çalışmaları yürütüyoruz. AFAD İl Müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikatlara da düzenli olarak katılıyoruz. Geçtiğimiz yıl yine AFAD iş birliği ile gönüllü arama kurtarma ekibi kurduk. Öte yandan doğal afetlere karşı elektrik dağıtım şebekesinin dayanıklılığını artırmayı hedeflediğimiz ve EPDK’dan onay alan ‘Deprem ve Doğal Afet Projesi’ isimli Ar-Ge projemiz üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Afet anlarında verilerin korunması ve güvenliğinin sağlanması amacıyla kurduğumuz Mobil Yedekleme Merkezi de en zorlu durumlarda dahi operasyonlarımızı yürütebilmemizi sağlayacak.”
Meslek lisesi öğrencilerine teorik ve pratik eğitim
OEDAŞ, çalışanlarının yanı sıra geleceğin enerji sektörü profesyonelleri olacak meslek lisesi öğrencilerine de eğitimler sunuyor. Eskişehir’deki Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini ağırlayan OEDAŞ, ilk olarak sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve simülasyon teknolojilerinin kullanıldığı ‘Dijital Atölye Sistemi’nde öğrencilere eğitim verdi. Dijital ortamdaki eğitimin ardından öğrenciler, OEDAŞ Sultandere Eğitim Sahası’nı ziyaret etti. Burada da direklere tırmanma ve trafolara müdahale gibi konularda bilgi alan öğrenciler, saha ekiplerinin çalışma ortamını yakından tanıdı.
Kaynak:
Bu haber toplam 19 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.