Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Yaz mevsimi etkisini yavaş yavaş hissettirmeye başlarken en çok merak edilen konulardan bir tanesi de hiç şüphesiz okulların ne zaman kapanacağı. Okulların kapanması hem aileler hem de öğrenciler açısından büyük bir heyecana neden oluyor.

Yaz mevsimi etkisini yavaş yavaş hissettirmeye başlarken en çok merak edilen konulardan bir tanesi de hiç şüphesiz okulların ne zaman kapanacağı. Okulların kapanması hem aileler hem de öğrenciler açısından büyük bir heyecana neden oluyor. Özellikle de okulların kapanacağı dönemi bilerek hareket etmek isteyen aileler için tatil planlamasını şimdiden yapmak gerekli. Siz de okula giden çocuğunuza göre bir plan yapacaksanız tatil süreci ile ilgili bütün merak ettiklerinize cevap bulmalısınız.

2023 Yaz Tatili Ne Zaman?

2022-23 Eğitim ve Öğretim yılı takvimi çok öncesinde açıklanmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre 16 Haziran 2023 tarihinde son ders zili çalacak. 16 Haziran ile başlayacak yaz tatili öğrenciler için 3 aylık bir dinlenme anlamına da gelecek. Özellikle yıl boyunca dersler ve sınavlardan yorulan öğrencilerin tatil yapması için önemli olan bu dönem aynı zamanda ailelerin tatil planlaması açısından da önemli bir tarih.

2023 yaz tatili çoğu öğrenci için 16 Haziran ile başlayacak olsa da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler nedeniyle 10 ilde etkilenen öğrenciler için bir telafi programı düzenlenecek. Bu çerçevede 1 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında öğrencilerin telafi eğitimleri alması sağlanacak.

Yaz Tatili Ne Kadar Sürecek?

Yaz tatilinin başlangıcı kadar ne kadar süreceği ve tatilin ne zaman sona ereceği de hem öğrenciler hem de aileler için çok önemli bir konu. Peki, yaz tatili için MEB tarafından yapılan bir açıklama var mı?

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı için son ders zili 16 Haziran’da çalarken 2023-24 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilk ders 12 Eylül 2023’te başlayacak. Yaklaşık 3 aylık bir tatile denk gelen yaz tatili çocukların sadece eğlenerek geçirmesi gereken bir süre de değil. Okuldan ve eğitim sürecinden çok da uzaklaşmadan geçirilmesi gereken bu süre çerçevesinde yaz tatilinin daha değerli bir şekilde tamamlanması gerekiyor. İster bir öğrenci ister bir veli olarak bu konuyu dikkate alarak planlamalarınızı titiz bir şekilde yapın!

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 727 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.