Önce özür dilediler sonra kabul etmediler!

Önce özür dilediler sonra kabul etmediler!

Gözüne dal çarpması sonucu Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran ancak tedavi olamayan hastanın yaşadıklarını konu edinen “Hastanede Rezalet!” başlıklı haberimize açıklama geldi.

Gözüne dal çarpması sonucu Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran ancak tedavi olamayan hastanın yaşadıklarını konu edinen “Hastanede Rezalet!” başlıklı haberimize açıklama geldi.

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada, hastanenin sorumluluklarını yerine getirdiği bildirildi. Ancak, haberimizin yayınladığı günün akşamında hastane başhekiminin hastayı arayarak doktor adına özür dilediği öğrenildi. Hatalı oldukları için önce özür dileyen hastane yönetimi daha sonrasında yaptıkları açıklamada ise herhangi bir kusurlarının olmadığını ifade etti. İlgili hekimin “Bugün bakamam yarın gelin” söylemi üzerine hastaneyi terk eden hastayı neredeyse suçlu gösteren açıklamada haberimizin içeriğinde gerçek dışı ifadelerin olduğu kaydedildi.

Aynı açıklamanın devamında ise hastanın gözünde önemli bir sorun olmadığından bahsedilirken, hasta kadının tedavi olduğu Sakarya’daki özel bir hastanede gözünde yüksek derecede enfeksiyon tespit edilerek tedavisine başlandı.  

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin konuya ilişkin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“17.05.2022 tarihinde yerel basında “Hastanede rezalet!” başlığıyla yer alan haber sonrasında yapılan inceleme neticesinde, 17.05.2022 tarihinde gözüne dal çarpması şikayeti ile hastanemiz acil servisine 08.37’de giriş yaparak başvuran Z.K. isimli hastamızın saat 08.54’te muayenesi yapılmıştır. Hastamıza yapılan muayene sonucunda görme kusuru, gözünde hareket kusuru olmadığı ve acil cerrahi müdahale ihtiyacı olmadığı tespit edilmiştir. Acil müdahale ihtiyacı olmayan hastanın kontrol amacıyla göz polikliniğine gitmesi önerilmiştir. Aynı gün acilden göz polikliniğine randevusuz olarak gelen hastanın 09.02 saatinde göz poliklinik giriş kaydı açılmış olup, aynı gün içerisinde muayene olacağı belirtilmiştir. Buna rağmen hastamız 10.37’de ilgili hekim ile poliklinik kapısında kısa bir görüşme yapmış ve hastanemiz poliklinik çıkışından 10.41’de ayrılmıştır.

Göz polikliniğinde aktif olarak çalışan hekimimiz öğlen 11.55’e kadar randevulu 20 hasta, randevusuz 20 hasta muayene etmiştir. Gün içerisinde toplam randevulu 33, randevusuz 41 hasta muayene etmiştir. O gün göz polikliniğine başvuran hastalarımızın muayenesi yapılmadan geri çevrilmemiştir.

Acil servise başvurup, acil konsültasyon ihtiyacı olan hastalar için ilgili branş uzmanı acil servise çağrılmakta olup, acil hastalar polikliniğe yönlendirilmemektedir. Haberde bahse konu 12.00’ye kadar tedavi olabilmek için beklediği ve tedavi olamayıp başka yere gitmek zorunda kaldığı yönündeki söylemler hastanın saat 10.41’de hastanemizi poliklinik çıkışından terk ettiği tespit edildiğinden gerçek dışıdır.”

“NEDEN ÖZÜR DİLEDİLER?”

Diğer yandan, tedavisi devam eden Z.K. ise hastanenin açıklamasını hayretle okuduğunu belirterek, kendisinin nasıl acil vaka olarak değerlendirilmediğini merak ettiğini ifade etti. Gözünde çıkan yüksek derecede enfeksiyon sebebiyle 4 adet ilaçla tedavisine başlandığını ve Sakarya’ya kontrole gidip geldiğini anlatan Z.K., “Göz doktorunun bana bakması için gözümün çıkması mı gerekiyordu? Doktorun keyfime gelirse bakarım tavırlarından sonra orada nasıl bekleyebilirdik? Doktor zaten açık açık gidin dedi. Madem her şey düzgünse bizi arayıp neden özür dilediler? Bize kabahatliymişiz gibi yaklaşımda bulunmuşlar, haberin altına gelen yorumlara baksalar milletin derdini anlarlardı.” ifadelerini kullandı.   

Bilecik halkının yoğun şikayetlerinin olduğu hastaneden yapılan açıklama sorunları çözmek yerine örtbas edildiği ve birilerinin korunup kollandığı şeklinde yorumlandı.

Ayrıca, gazetemizin randevu sisteminde yaşanan sıkıntılarla ilgili gündeme getirdiği haberlere açıklama yapılmaması kabullenildiği şeklinde yorumlandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3710 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum