Operasyon derinleştirildi!

Operasyon derinleştirildi!

Söğüt'te, geçtiğimiz şubat ayında yaşanan rüşvet olayı an ve an güvenlik kamerasına yansırken, olaya karışan 2'si kurum müdürü 6 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Söğüt'te, geçtiğimiz şubat ayında yaşanan rüşvet olayı an ve an güvenlik kamerasına yansırken, olaya karışan 2'si kurum müdürü 6 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

rusvet-olayi-guvenlik-kameralarina-yansidi1.jpg

Olay; 15 Şubat günü Bilecik'in Söğüt ilçesinde meydana gelmişti. Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan 6 buçuk dönüm 2 arazi için rüşvet talep edildiği gerekçesiyle Söğüt Cumhuriyet Savcılığına başvurmuştu. İhbar üzerine harekete geçen Söğüt Cumhuriyet Savcılığı Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ekipleri rüşveti isteyen arazinin kamulaştırılması amacıyla görevlendirilen Bilecik Muhasebat Müdürlüğünde görevli bulunan ve hazine tescillisi olarak görevlendirilen avukat Alptekin Yörükoğlu'nu teknik takibe aldı. Alptekin Yörükoğlu, belediye avukatı Ahmet Çağlar İspir'den 6 buçuk dönüm 2 arazinin değerini olduğundan daha düşük göstereceğini iddia ederek ilk olarak 600 bin, ardından belediye avukatı Ahmet Çağlar İspir'in bu paranın çok olduğunu söylemesi üzerine 450 bin liraya kadar rüşvet istedi. Belediye avukatı Ahmet Çağlar İspir, Söğüt Cumhuriyet Savcılığı tarafından organize edilen bir kafeteryada buluştu. Belediye avukatı Ahmet Çağlar İspir daha önceden seri numaraları alınmış 450 bin TL para olan çantayı Alptekin Yörükoğlu'nun oturduğu masanın altına koydu. İkili kısa süre sohbet ettikten sonra belediye avukatının mekandan ayrılması ile ekipler harekete geçti. Alptekin Yörükoğlu, içinde 450 bin TL olan çantayla birlikte yakalandı. Yapılan incelemeler sonrasında şahsın parayı aldıktan sonra Söğüt Mal Müdürü Süleyman Akar'ı arayarak, "Beni buradan aldır", 3 dakika sonra Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü aynı zamanda bilirkişilik yapan Aytekin Yönter'i ayarak, "Teslimat Geldi" dediği tespit edildi.

rusvet-olayi-guvenlik-kameralarina-yansidi2.jpg

Operasyon derinleştirildi

Söğüt Cumhuriyet Savcılığı, operasyonu derinleştirerek, ikilinin ifadesine başvurdu. İkili alınan ifadelerine ardından serbest kalırken, avukat Alptekin Yörükoğlu 17 Şubat tarihinde tutuklanarak, 16 Mart günü tahliye oldu.

Cumhuriyet Savcılığının detaylı araştırmalarının ardından avukat Alptekin Yörükoğlu'nun Bilecik Muhasebat Müdürlüğü adına banka hesabı açtırdığı bilgisine ulaşıldı. Yapılan incelemeler sonrasında açılan hesap ve kendi hesabında 500 bin TL'lik bir haksız kazanç tespit edildi. Şahıs, güveni kötüye kullanma suçundan 13 Nisan günü tekrar tutuklandı. Avukat Alptekin Yörükoğlu, pişmanlık yasasından faydalanarak, parayı kuruma iade etmesinin ardından 13 Mayıs günü yeniden tahliye oldu.

rusvet-olayi-guvenlik-kameralarina-yansidi3.jpg

Cezaevinden mektup yazdı

Avukat Alptekin Yörükoğlu cezaevinde tutuklu olduğu sürede Söğüt Cumhuriyet Savcılığına bir mektup yazarak, Aytekin Yönter'in Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever'i sevmediğini bu işi zora sokmasını söyleyerek, kendisinin suça teşvik ettiğini yazdı.

6 kişi hakkında iddianame hazırlandı

Yaşanan olaylar sonrası Söğüt Cumhuriyet Savcılığı bahse konu olayda adı geçen 6 kişi hakkında iddianame hazırlayarak Bilecik Cumhuriyet Savcılığına gönderdi. İddianamede Burhan K., Hasan B. ve Abdülmuhtalip K. isimli bilir kişiler rüşvet davasından takipsizlik alırken, 'Gerçeğe aykırı bilir kişi raporu düzenlemek' suçundan 3 yılla 7 yıla kadar, avukat Alptekin Yörükoğlu ve Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü aynı zamanda bilirkişilik yapan Aytekin Yönter için 'Rüşvet almak suçuna iştirak' suçundan 4 yılla 12 yıl, Söğüt Mal Müdürü Süleyman Akar'a 'Rüşvet almak suçuna yardım' suçundan 4 yıl ile 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi. 

Ayrıca Söğüt Cumhuriyet Savcılığı Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü aynı zamanda bilirkişilik yapan Aytekin Yönter için 'Yargı görevi yapan bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs' suçundan ayrıca 2 yılla 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

rusvet-olayi-guvenlik-kameralarina-yansidi4.jpg

Olayın güvenlik kamerası görüntüler çıktı

Yaşanan rüşvet olayın güvenlik kamerası ortaya çıkarken, görüntülerde Söğüt Belediyesi avukatı Ahmet Çağlar İspir ile arazinin kamulaştırılması amacıyla görevlendirilen Bilecik Muhasebat Müdürlüğünde görevli bulunan avukat Alptekin Yörükoğlu'nun kafeteryada buluşması yer alıyor. Avukatın belli bir süre sonra gitmesi, ardından Alptekin Yörükoğlu'nun kafeterya dışına çıkarak telefon görüşmesi yapması yer alıyor. Ardından Alptekin Yörükoğlu yine içeri girerek masanın altındaki çantayı alarak, dışarı çıkması ve akabinde yakalanması yer alıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum