ÖRGÜT ÇÖKERTİLDİ

DEMİR ALP OPERASYONU: 7 Milyon TL'lik Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü titiz çalışma sonucunda ülke genelinde yaklaşık 7 milyon TL'lik dolandırıcılık olaylarını içeren büyük çaplı bir operasyon başarıyla gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında;
1. Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak
2. Nitelikli Dolandırıcılık
3. Suç Gelirlerini Aklama
4. 6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet
Edinilen bilgiye göre, Şüpheliler, çeşitli dolandırıcılık yöntemleriyle çok sayıda vatandaşı mağdur etti. Çaycı seti, akıllı telefon, elektronik süpürge gibi ürünleri internet üzerinden satma vaadiyle yabancı uyruklu kişiler adına düzenlenen hatlarla vatandaşlar aranarak ya da internet siteleri aracılığıyla güven telkin edilerek ücretlerin üçüncü şahısların hesaplarına gönderilmesi suretiyle dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi.

orgut2.jpg

Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, olaylarda kullanılan yabancı uyruklu şahıslar adına düzenlenmiş 2603 hat tespit edilerek, yapılan analiz çalışmalarında 302 nitelikli dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlendi.
Operasyon, Bilecik merkezli olarak İstanbul, Mersin, Osmaniye, Manisa, Aydın, Ankara, Ordu, Tekirdağ, Afyonkarahisar ve Van olmak üzere 10 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Şüpheli şahısların yapılan ev ve araç aramalarında suç unsuru olarak kulanıldığı değerlendirilen malzemelere ele geçirildi

orgut1.jpg

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda ise suç unsuru olarak değerlendirilen bir dizi malzeme ele geçirilmiştir. Bunlar arasında 3 tabanca, 2 şarjör, 13 adet 9 mm fişek, 4 adet 7.65 mm fişek, 35 cep telefonu, 19 sim kart, 7 sim kart kabı, 51 banka kartı, 15.860 TL nakit para, 3 hard disk, 2 tablet ve 2 bilgisayar bulundu.
Ayrıca, operasyon kapsamında 2 şüpheli ve birinci derece yakınlarına ait toplam 9 lüks araca suç gelirlerini aklama kapsamında tedbir kararı konuldu.
Şüpheli şahısların ifadelerinin ardından, 26 Şubat 2024 tarihinde Bozüyük Adli Makamları tarafından 1 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 9 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 9 şüpheli ise tutuklanarak örgüt çökertildi.

orgut5.jpg

orgut.jpg

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum