ORMANCILAR DARP EDİLDİ!

ORMANCILAR DARP EDİLDİ!

Gölpazarı Orman İşletme Şefliği’nde çalışan 3 ormancı saldırıya uğrayarak darp edildi. 

Gölpazarı İşletme Şefi İsmail Elbir, Orman Muhafaza Memurları Bayram Kule ve Mehmet Çakır arazide yapılan üretim çalışmalarını kontrol ettikleri esnada; uygun olmayan bir şekilde nakliye işlemini yapan kişileri uyararak ikazda bulundular. Bunun üzerine saldırıya maruz kalan ormancılar darp edildiler. 

Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen), yaşanan olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırganların gerekli cezayı almaları için konunun takipçisi olacaklarını bildirdi. Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendikalılar, orman çalışanlarına yönelik şiddete karşı hukuki ve idari düzenlemelerin getirilmesini istediler.

ormancilar-darp-edildi2.jpg

Konuyla ilgili TOÇ BİR-SEN tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) olarak; Bilecik’te Orman Çalışanlarımıza yapılan saldırıları kınıyor, saldırganların gerekli cezayı almaları için konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Bilindiği üzere, Orman alanlarımızı korumak ve geliştirmek amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla ve 7 gün/24 saat esası ile görev yapan Orman Genel Müdürlüğü personeli, Ülke olarak Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde bile çalışmalarını aksatmadan, ülke ve millet sevdası ile yürütmeye devam etmektedir. 

Ancak, halk sağlığını korumak, gıda güvenliği sağlamak, ormanlarımızı ve tabiatı korumak amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımız da sahada yapmış oldukları görevler nedeni ile tıpkı sağlık çalışanları gibi sık sık sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmakta, yaralanan ve yaşamını yitiren arkadaşlarımız olmaktadır. Mesai arkadaşlarımıza karşı neredeyse her gün yaşanan bu şiddet olaylarının sayısı her geçen gün artmakta ancak, resmi makamlarca yeterince hukuki ve idari tedbir alınmamaktadır. 

Maalesef geçtiğimiz hafta Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü’nde görev yapan mesai arkadaşlarımız görevlerini icra ederken saldırıya uğramışlar ve şiddete maruz kalmışlardır.

Bilecik’te gerçekleşen olayda Gölpazarı İşletme Şefi İsmail Elbir, Orman Muhafaza Memurları Bayram Kule, Mehmet Çakır arazide yapılan üretim çalışmalarını kontrolü sırasında kurallara uygun olmayan bir şekilde nakliye işlemini yapan kişilerin uyarılması sebebiyle saldırıya uğramış ve darp edilmişlerdir. 

Tarım-Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; yaralanan mesai arkadaşlarımıza acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Orman Çalışanlarına yapılan adice ve korkakça saldırıları ve faillerini şiddetle kınıyor, gerekli tahkikatın bir an önce yapılarak, faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları hususunda hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile sağlık çalışanlarının tamamına yönelik (Kamu çalışanı, özel sektör çalışanı, doktor, hemşire, şoför, hasta kabul memuru vb. hiçbir sınıf ve unvan ayrımı gözetmeksizin) uygulanan şiddeti önlemek amacı ile ceza oranları artırılmış ancak, ısrarla talep etmemize rağmen tarım orman çalışanlarımız söz konusu yasa kapsamına dahil edilmemiştir.

Ayrıca, mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan ve sahada yapmış oldukları görevler nedeni sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımıza özgü, unvan veya sınıf ayrımı olmaksızın tüm çalışanlarımızı kapsayacak bir yasa teklifinin Bakanlığımız tarafından hazırlanmasını ve TBMM Başkanlığına sunularak bir an evvel yasalaşmasının sağlanmasına yönelik haklı talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 10340 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.