Ortalık yıkılıyor, il başkanı neden susuyor?

Ortalık yıkılıyor, il başkanı neden susuyor?

Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım ve yanındakilerin konuya sessiz kalması eleştiriliyor.

CHP; Belediye Ak Parti’deyken “Alt yapı çöktü”, Kültür Kongre Merkezi Önünde yüzen kişi fotoğrafını paşlayaşarak “Bilecik’e deniz geldi” şeklinde alay konusu yaparken, dün yaşanan şiddetli yağış sonrası aynı görüntülerin oluşması üzerine başta Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım ve yanındakilerin konuya sessiz kalması eleştiriliyor. Hatırlanacağı üzere Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım Semih Şahin Belediye Başkanı iken sosyal medyadan belediyeyi eleştiren Ak Partililere belediyeyi eleştirmelerini istememişti. 

Bilecik Belediyesi’nin AK Parti’de olduğu dönemde meydana gelen kuvvetli yağış sonrası Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi civarını su basmış, ortaya denizi aratmayan manzaralar çıkmıştı. Hatta bir vatandaşın sel suları arasında yüzdüğü görüntüler uzun süre Bilecik’te gündem olmuştu. CHP kanadı, AK Partili Bilecik Belediyesi’ni ağır şekilde eleştirmiş “Alt yapı çöktü!”, “Böyle alt yapı olmaz!” şeklinde eleştirilerde bulunmuştu. Daha sonra belediyenin CHP’ye geçmesi ile birlikte başlayan alt yapı çalışmaları ile artık Bilecik’te bu tür manzaraların yaşanmayacağı ve köklü çözüm üretildiği söylemlerinde bulunulmuştu. Hatta kongre merkezi civarında gerçekleşen altyapı çalışmalarından sonra yağmurlar yağmış herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştı. CHP’li Bilecik Belediyesi ve taraftarları da yaptıkları alt yapı ile övünerek önemli bir işe imza attıklarının mesajlarını vermişlerdi. 

Gelinen süreçte, ilimizde etkili olan sağanak yağışın ardından Bilecik’in alt yapısı yine iflas etti. Daha önce olduğu gibi Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi civarı yine denize dönerken Atatürk Bulvarı’ndan akan seller hiçbir şeyin değişmediği yorumlarına sebep oldu. 

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda başta Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım olmak üzere çevresindeki kişilerden belediyeye yönelik hiçbir eleştirinin gelmemesi dikkat çekti. Oysa CHP’liler Bilecik’e yeni yapılan köprülü kavşağın selden ötürü trafiğe kapanmasını sosyal medyada elden ele yayarak propaganda yaptı. 

Serkan Yıldırım’ın ise yaşanan olumsuzluklar karşısında hiçbir eleştiride bulunmaması oldukça dikkat çekti. Kamuoyu bu sessizliğinin nedenini tartışmaya başladı. Hal böyle olunca AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın “Belediyeyi eleştirmeyin” yönündeki talimatı akıllara geldi. Serkan Yıldırım’ın göreve gelmesinin ardından verdiği bu talimatın halen devam ettiği, Serkan Yıldırım’ın ise belediyeyi eleştirmeyin talimatını neden verdiği yorumları yapılıyor. 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 8531 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum