Osmaneli Belediye Meclisi toplandı

Osmaneli Belediye Meclisi toplandı

Osmaneli Belediyesi Belediye Meclisi 06 Aralık 2022 Salı günü Saat 17.00’da Osmaneli Belediyesi Necla Hanım Konağı toplantı salonunda Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında toplandı.

Osmaneli Belediyesi Belediye Meclisi 06 Aralık 2022 Salı günü Saat 17.00’da Osmaneli Belediyesi Necla Hanım Konağı toplantı salonunda Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında toplandı.

Meclis toplantısı gündeminde 8 madde yer aldı. Gündem Maddeleri, 1. 2023 Yılı Gider Bütçesinin görüşülmesi, 2. 2023 yılı gelir bütçesinin görüşülmesi, 3. Bütçe kararnamesinin görüşülmesi, 4 Ücret tarifelerinin görüşülmesi, 5. Bütçe Aktarımı, 6. İmar Plan değişikliği, 7. İpekyolu Belediyeler Birliği Üye seçimi ve 8. Madde Sözleşmeli Personel (Tanju Girgin) ücretinin tespiti maddeleri olarak yer aldı.

Maddelerinin görüşülmesine geçildi Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 2023 Yılı Osmaneli Belediyesinin Gelir ve Gider bütçesinin 132 Milyon olarak belirlendiğini, gelir ve giderlerin denkliği ile denk bir bütçe belirlediklerini belirtti. 2023 yılı Gider ve Gelir Bütçeleri maddelerinin oylamasına geçildi. Bütçe maddeleri, Ak Parti, MHP ve Bağımsız Belediye Meclisi üyesinin evet oyları ile kabul edildi. İYİ Parti Meclis gurubu bu maddelerde çekimser yönde oy kullandılar. Yine Bütçe Kararnamesinin oylaması da aynı şekilde İyi Partili üyelerin çekimser oylarına karşı 6 Evet oyu ile kabul edildi. Ücret tarifelerinin görüşülmesi maddesinde, Osmaneli Belediye Başkanlığının 2023 yılında içme suyu ve salon ücretlerine zam yapılması konusundaki görüşüne İYİ Partili meclis üyeleri şerh koyarak, zam yapılmasına karşı olduklarını belirttiler. Ücret tarifeleri maddesi de Ak Parti, MHP ve Bağımsız üyenin 6 oyu ile kabul edildi. Gündemin 5. Maddesinde yer alan Bütçe aktarma maddesi de 3 Çekimser oya karşılık 6 Evet oyu ile kabul edildi. İmar Plan değişikliği maddesi İyi Partinin de oyları ile oy çokluğuyla kabul edilirken, İpekyolu Belediyeler Birliği Üye seçimleri maddesi de İYİ Parti’nin 3 çekimser oyuna karşılık 6 oy ile kabul edilirken, MHP’li üye Saim Taşgın birlik üyesi seçildi. Gündemin son maddesinde yer alan Sözleşmeli Personel (Tanju Girgin) ücret tespitinde İYİ Parti üyeleri Ret oyu kullanırken, cumhur ittifakı ve Bağımsız üyenin oyları ile bu madde de kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından İYİ Parti Meclis üyesi Ümit Korkmaz söz alarak, Belediyeye personel alımları ve alınan personellerin ücretlerinin nasıl ödendiği konusunda soru sordu. Belediye Başkanı Münür Şahin’de “Osmaneli Belediyesinin yaratmış olduğu gelirler ile personel giderlerimizi ödemekteyiz. Biz Borçlanmadan personel alımları yapmaktayız. Pandemi sürecinde almış olduğumuz 2 Milyon Liralık kredi haricinde hiç kredi kullanmadık. Yöresel ürün satışlarımız, Hal gelirlerimiz, iş makinelerimizden elde ettiğimiz kazançlar belediyemize maddi yönden katkılar sağlamaktadır” dedi.

Su ve Salon ücretlerinin %50 oranında artırılması konusunda İYİ Parti’nin şerh koyması karşısında da Başkan Şahin, “Gönül isterdi ki su bedava olsun. Fakat maliyetler çok artmış durumda. Geçtiğimiz yıl 100 Bin lira ödediğimiz elektrik faturasına bu yıl 700-800 Bin Lira ödemekteyiz. Bu nedenlerden dolayı suya zam yapmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Osmaneli Belediye Meclis toplantısı saat 18.00’da sona erdi. 

Bu haber toplam 804 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.