Osmaneli Sempozyumu Çarşamba başlıyor

Osmaneli Sempozyumu Çarşamba başlıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Osmaneli Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Osmaneli (Lefke) Sempozyumu 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Osmaneli Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Osmaneli (Lefke) Sempozyumu 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sempozyuma Türkiye’nin pek çok üniversitesinden özel davet usulüyle çağrılan seçkin akademisyenler katılacak ve 30’dan fazla bildiri sunulacak. Osmaneli’nde Necla Hanım Konağı’nda gerçekleştirilecek sempozyumda, şehrin tarihi, kültürü, mimari eserleri ve tarihi süreçte Osmaneli’nin değişimi farklı perspektiflerden ele alınacak. 

Bu bağlamda, Osmanlı döneminde Lefke’de inşa edilen cami, türbe, köprü, konak, demiryolu, tren garı gibi tarihi eserler, Lefke yangını, Lefke’de nüfus, muhacirler ile Lefkeli şöhret kazanmış kişiler, şehirde kurulmuş vakıflar, Rum kilisesi, Hükümet konağı, Rüştiye mektebi, Lefke’de yetişen ve Osmanlı saray mutfağına gönderilen meyve ve sebzeler, Lefke taşı, ipek böcekciliği, Lefke bezi, Lefke isminin Osmaneli’ye dönüşüm süreci, Milli Mücadele ve çok partili dönemde Osmaneli’de yaşananlar, Osmeneli’nin fiziki ve beşeri coğrafyası ve bugünkü turizm potansiyeli gibi pek çok başlıkta sempozyum bildirileri sunulacak. 

Bu sempozyum kapsamında Osmaneli’nin tarih, kültür ve mimari dokusunu yansıtan bir fotoğraf sergisi de açılacaktır. Sempozyum tertip heyetinin birçok farklı koleksiyondan derlediği birbirinden kıymetli fotoğraflar Osmaneli Belediye Başkanlığı binası karşısındaki park alanında sergilenecek. 

Sempozyum çıktıları bağımsız bir kitap olarak yayımlanacak. Böylece Osmaneli’nin yeniden ihya ve inşası çalışmalarına önemli katkılar sunulacak. 

osmaneli1.jpg

Bu haber toplam 1636 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.