Osmaneli turizminde yeni gelişme

Osmaneli turizminde yeni gelişme

Osmaneli’de bulunan ve Hristiyanlar tarafından ‘Bereket Tanrısı’ olarak adlandırılan heykelin tanıtımı yapılacak.

Osmaneli’de bulunan ve Hristiyanlar tarafından ‘Bereket Tanrısı’ olarak adlandırılan heykelin tanıtımı yapılacak.

osmaneli1.jpg

Senaryo yazarı, müzisyen ve ressam kimliği ile bilinen Osmanelili Mehmet Tekirdağ, sınıf arkadaşı olan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, Osmaneli’nin tanıtım çalışmalarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Mehmet Tekirdağ, Osmaneli’de bulunan ve Hristiyanların ‘Bereket Tanrısı’ diye tabir ettiği heykelin uluslararası sempozyum ve toplantılarda tanıtımı için destek olacağını ifade etti.

osmaneli2.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Osmaneli’nin tarihi varlıklarını gün yüzüne çıkarmak için Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Sami önderliğinde yürütülen çalışmalara değindi. Bu çalışmalar çerçevesinde Hristiyanların ‘Bereket Tanrısı’ diye adlandırdığı heykelin Aya Yorgi Açık Hava Müzesi’ne kazandırıldığını kaydeden Münür Şahin, "Heykelin bulunması ilçemiz turizmine değer kattı. Sanatçımız Mehmet Tekirdağ’a da tanıtımını üstleneceği için teşekkür ediyorum” dedi.

osmaneli3.jpg

Sanatçı Mehmet Tekirdağ ise bulunan heykelin yurt dışından birçok ziyaretçiyi Osmaneli’ye çekebileceğini ifade ederek bu alanda gerekli tanıtım çalışmalarını üstleneceğini bildirdi.

İlgili Haberler

Bu haber toplam 2303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum