Osmanlı Geleneği Bilecik'te Yaşatıldı

Osmanlı Geleneği Bilecik'te Yaşatıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Bilecik’te geleneksel hale gelen “Çınaraltı Helva Sohbetleri” bu yıl da gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Bilecik’te geleneksel hale gelen “Çınaraltı Helva Sohbetleri” bu yıl da gerçekleştirildi.

dsc-0062.jpg

Şeyh Edebali Türbesi Edebali Külliyesi Osmanlı Tarih Şeridi’nde gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gösterilirken, etkinliğe Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve iller Bankası (İLBANK) yönetim üyesi Selim Yağcı da katıldı.

Osmanlı Ramazan geleneklerinden biri olan Çınaraltı Helva Sohbetleri, birbirinden güzel aktivite ve etkinliklerle çocuklara eğlence dolu anlar yaşatırken, ailelerin de memnuniyeti yüzleri güldürdü.

dsc-0112.jpg

Neyzen Enes Çoban’ın kulakların pasını sildiği ney dinletisi ise vatandaşlara maneviyat dolu anlar yaşattı.

dsc-0065.jpg

Çınaraltı Helva Sohbetlerinde ayrıca, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Refik Arıkan, “Ramazan Eğlenceleri ve Çocukça Ramazan” konulu bir konferans verdi.

Konferansta konuşan Doç. Dr. Refik Arıkan, Çınaraltı helva sohbetlerinin bir Osmanlı geleneği olduğunu, ve yaklaşık dört yüzyıl öncesine dayandığını belirtti. Ramazan ayının vatandaşlar tarafından çoğunlukla ibadetle geçirildiğini belirten Doç. Dr. Refik Arıkan, tarihte Ramazan ayında bu tür etkinliklerin de manevi bir yeri olduğuna vurgu yaptı.

dsc-0071.jpg

Neyzen Enes Çoban’ın kulakların pasını sildiği ney dinletisi ile başlayan program vatandaşlara maneviyat dolu anlar yaşattı.

Programa katılan Selim Yağcı, yıllardır süre gelen bu etkinliğin, gelecekte de devam etmesi temennesinde bulunurken, etkinlikte emeği geçenlere ve etkinliğe katılım gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti.

dsc-0099.jpg

Çınaraltı Helva Sohbetleri programında, Karagöz-Hacivat gösteri çocukları kahkahalara boğarken aileler de çocuklarının eğlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

dsc-0109.jpg

dsc-0110.jpg

Etkinlikte çocuklar için Pamuk Şeker ikramı ve yüz boyama etkinliği yapılırken, katılan tüm vatandaşlara da Tarihi Pazaryeri Helvası ve Osmanlı Şerbeti ikramı yapıldı.

dsc-0101.jpg

dsc-0101.jpg

dsc-0078.jpg

dsc-0112.jpg

Bu haber toplam 1000 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum