Pahalılık aldı başını gidiyor

Pahalılık aldı başını gidiyor

Şadi ERDAL - Olaylara Bakış

Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor, bu bir günde olmadı. Tayyip Erdoğan'ın düşmanları gözleri para kazanma hırsından başka bir şey görmeyenlerin birleşmesi, bürokrasi ve millete hesap verme derdi olmayan sorumluluk taşımayan bakanlar yüzünden her geçen gün yapılan zamlarla hayat halkı isyan noktasına getirdi. 

Hayat pahalılığı, birbirine ekli halkların uzun zincir oluşturduğu gibi, zamanında alınmayan tedbirler yüzünden bugünkü şikayetlere sebep oldu. Son hükümetin kurulduğu 3 yıl oldu, istifa eden ticaret bakanı bakan olduktan sonra defalarca ‘’en yakın zamanda hal yasasını çıkaracağız’’ dedi. Aynı şekilde halen Tarım Bakanlığı görevini yürüten Bekir Pakdemirli de hal yasasını en yakın zamanda çıkartacaklarını açıklamasına rağmen hal yasası bir türlü çıkarılmadı. Başkanlık sistemini isteyenlerdenim ama bakanlar kurulunun milletvekillerinin dışında kurulmasına ve bürokrasiden seçilmesine karşıyım. 

Milletvekilleri halkın oyuyla seçildiği için devamlı halkla iç içe, sorunları da dinliyor. Bakanları milletvekillerin halkın şikayetlerini istemiyorlar. Bürokrasi kafasını terk edemediler.

Geçen yıl 160TL ye bu zamanlar alınan dap gübresi bir yıl sonra bu gün için 340TL Yüzde yüzün üzerinde zam. Diğer bütün gübrelerde aynı fiyat artışı oldu. 15-20  gün önce ticaret bakanı ‘’çimento ve gübrede aşırı fiyat artışı oldu günden ihracatları durduruldu.’’ dedi. 20 gündür gübrede düşüş oldu mu? olmadı. Her an için yükselişim olacağı söylenmekte. 

Demir fiyatları yükseldikçe çiftçinin alacağı traktör, pulluk, tırmık, biçer döver, ihtiyaç olan bütün malzemeler yüzde yüzün üzerinde fiyatlandı. Ayrıca tamirciler çırak bulamadığından tamirci sayısı azaldı. Çiftçi artık arızalanan malzemesini tamir ettiremez oldu.

Her mahalleye açılmasına izin verilen marketler zinciri kendilerine verilen bu müsamaya teşekkür edeceklerine piyasayı ele geçirdiler, kendilerini ‘’istediğimiz gibi satarız, istediğimiz yerde market açarız’’ durumunda görmekte. Her şeyi satıyorlar, küçük esnaf günden güne eridi. Şimdi tamamen yok ederek sahayı tamamen kontrol etme sevdasındalar. 

Tarım teşkilatları bürokrasi işlemlerinden uzak tutulmalı, tamamen tamamen arazide çiftçiye yardımcı olacak, rekolteyi yükseltecek şekilde hizmet ettirilmeli: Çiftçiye destekler ekim dikim zamanında verilmeli şu evrağı doldur, eksiğin var alamazsın derdin kurtarılmalı, güven sistemi getirilerek bıraktırmadan verilmeli.

Anlatmak istediklerimiz çok sadece bir kaçını yazabildim. Anlamak istemeyen çok olduktan sonra hepsini yazsan ne olur değil mi?
 

Bu haber toplam 2695 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum