PARTİZANLIK TARTIŞMASI PROGRAMA DAMGA VURDU

PARTİZANLIK TARTIŞMASI PROGRAMA DAMGA VURDU

Bilecik Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkarmalarının değerlendirildiği Basın Masası’nda, partizanlık tartışmaları masaya yatırıldı. İşten çıkarmalarda partizanlık yapıldığını iddia eden kesimler ile partizanlık yapılmadığını söyleyen belediye yönetiminin durumu yorumlandı. 

‘BAŞKAN YARDIMCISININ GELİNİ BELEDİYEYE ALINDI’

Gazeteci Ali Osman Çelikal, konuya ilişkin değerlendirmesinde, işçi çıkarmalarından hemen sonra bir belediye başkan yardımcısının gelinin belediyeye alındığını belirterek, “Bir taraftan işçiler çıkartılırken diğer taraftan başkan yardımcısının gelinin işe alınması çok manidar. Ayrıca, Başkan Semih Şahin’in basın açıklamasının CHP il binasında yapılması da partizanlık açıklamalarına ters düşüyor. Bence o açıklama kendi makamında olmalıydı” dedi. 

‘BÖYLE İŞ OLUR MU?’

Çelikal’ın açıklamalarını destekleyen Rafet Sünetçi ise bahse konu belediye başkan yardımcısının Recep Gırça olduğunu söyledi. Gırça’nın da seçimlerden sona belediyeye alındığını anımsatan Sünetçi, “Seçimlerde destek oldu diye birini işe alırsın, sen Recep Gırça’yı almışsın birde gelinini alıyorsun, böyle iş olur mu? Ben belediye başkanı olsam almam” diye konuştu. 

‘LİYAKATTAN BAHSETMEYECEKSİNİZ’

Son olarak görüşlerini dile getiren Ahmet Meşe’de 31 Mart’tan sonra CHP’li birçok gencin belediyede işe başladığını anımsatarak, “Ben şuna inanıyorum yanlış olan örnek değildir. Onlar yaptı bizde yaparız demek doğru değil. Yapıyorsan da o zaman senden öncekine kötü demeyeceksin. Bu düzen böyle kuruldu mantığıyla hareket edeceksen de liyakatten bahsetmeyeceksin” ifadelerini kullandı. 

‘KENDİ TABANINDAN TEPKİ GÖRÜYOR’

Ayrıca, Başkan Semih Şahin’in ‘Mv. Selim Yağcı’nın akrabaları, il başkanı Fikret Karabıyık’ın eşi, önceki belediye başkanı Nihat Can’ın oğlu belediyede çalışıyor, bu partizanlık yapmadığımızın göstergesidir’ sözlerine değinen Ahmet Meşe, “Bununla ilgili gazetemize gelen yorumlar var. Yorumlardan anlaşılıyor ki bunları yazanlar seçimlerde Semih beyi destekleyen kimseler. ‘Biz size Selim Yağcı’nın akrabalarını, Fikret Karabıyık’ın eşini, Nihat Can’ın oğlunu çıkar diye yetki verdik. Siz gariban işçiyi çıkardınız. Böyle olmaz’ diyorlar. Yani kendi seçmeninden tepki görüyor” şeklinde konuştu.   

Kaynak:Bilecik Haber - M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 48054 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum