Pazaryeri Belediye Meclisi'nde dikkat çeken oylama

Pazaryeri Belediye Meclisi'nde dikkat çeken oylama

Pazaryeri Belediye Meclisi'nde, İYİ Partili İsmail Turan tarafından Sinan Ateş'in isminin bir cadde veya sokakta yaşatılmasına dair verdiği önerge üzerine gerçekleşen oylama dikkat çekti.

Pazaryeri Belediye Meclisi'nde, İYİ Partili İsmail Turan tarafından Sinan Ateş'in isminin bir cadde veya sokakta yaşatılmasına dair verdiği önerge üzerine gerçekleşen oylama dikkat çekti. Belediye Başkanı Zekiye Tekin ile AK Partili üyelerin tam destek verdiği oylamada 5 kişiden oluşan MHP grubundan ise 2 üye çekimser kaldı. MHP grubunda yaşanan bu görüş ayrılığı ve İYİ Parti ile AK Parti arasındaki birliktelik çeşitli yorumları beraberinde getirdi.

Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucunda Ülkü Ocakları eski genel başkanının isminin yaşatılmasına dair önergenin bazı MHP'li üyeler tarafından desteklenmeyişi ülkücü camia tarafından garipsenirken, İYİ Partili üyenin verdiği önergenin AK Parti kanadından tam destek görmesi de iki parti arasında sıcak rüzgarların esebileceği şeklinde yorumlandı.

Bilindiği üzere; Sinan Ateş cinayetine ilişkin MHP Genel Merkezi’nin sessiz kalması çok sayıda eleştiriye neden olmuş ve ülkücü camiada görüş ayrılıkları yaşandığı gözlemlenmişti.

Diğer yandan, Millet İttifakı’nda yer alan İYİ Parti’nin önergesine Cumhur İttifakı’nın lokomotifi AK Parti’den tam destek gelmesi ise bazı çevrelerce bir yakınlaşma sinyali olarak değerlendirildi.

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum