Pelitözü Göleti'ni yosun sardı

Pelitözü Göleti'ni yosun sardı

Bilecik’in turizm açısından en önemli mesire alanlarından biri olan Pelitözü Gölpark'ı kaplayan ve hızla yayılan yosunlar sebebiyle eski halinden eser kalmadı.

Bilecik’in turizm açısından en önemli mesire alanlarından biri olan Pelitözü Gölpark'ı kaplayan ve hızla yayılan yosunlar sebebiyle eski halinden eser kalmadı. Kıyılarda ise insan boyunu geçen sazlıklardan gölet adeta görünmüyor.

pelitozu-goletini-yosun-sardi1.jpg

Bilecik’te merkeze bağlı Pelitözü Mahallesinde bulunan Gölpark Mesire Alanı’nı günde binlerce kişi ziyaret ederek vatandaşlar başta piknik olmak üzere birçok aktivite ile vakit geçiriyor. Geçtiğimiz yıllarda bu alanla Bilecik Belediyesi ilgilenirken, Bilecik İl Özel İdaresi belediyeden tahsisi iptal ederek alanı geri almıştı. Burada vatandaşlar başta sinek ve bir tesisin lağım kokusundan şikayet ederken gölet şimdi de yosun istilasına uğradı. İlk etapta kıyılarda başlayan yosun gün geçtikçe göleti sarmaya başlarken, masmavi sudan eser kalmadı. Vatandaşlar, İl Özel İdaresi yetkililerine bir an önce turizm açısından en önemli mesire alanlarından biri olan Pelitözü Gölpark'a gerekli önemi vermelerini istedi.

pelitozu-goletini-yosun-sardi2.jpg

Öte yandan, geçtiğimiz Şubat ayında bu alana Bilecik eski valisi şuan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan Tahir Büyükakın 4 milyonluk yatırım projesi vermişti. Aradan geçen 7 ayda ise bu alana bir proje yapılmaması gözlerden kaçmazken, vatandaşlar sabırsızlıkla projenin yapılmasını bekliyor. 

pelitozu-goletini-yosun-sardi3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum