Pelitözü Göleti'ni yosun sardı
Bilecik’in turizm açısından en önemli mesire alanlarından biri olan Pelitözü Gölpark'ı kaplayan ve hızla yayılan yosunlar sebebiyle eski halinden eser kalmadı.
Bilecik’in turizm açısından en önemli mesire alanlarından biri olan Pelitözü Gölpark'ı kaplayan ve hızla yayılan yosunlar sebebiyle eski halinden eser kalmadı. Kıyılarda ise insan boyunu geçen sazlıklardan gölet adeta görünmüyor.
Bilecik’te merkeze bağlı Pelitözü Mahallesinde bulunan Gölpark Mesire Alanı’nı günde binlerce kişi ziyaret ederek vatandaşlar başta piknik olmak üzere birçok aktivite ile vakit geçiriyor. Geçtiğimiz yıllarda bu alanla Bilecik Belediyesi ilgilenirken, Bilecik İl Özel İdaresi belediyeden tahsisi iptal ederek alanı geri almıştı. Burada vatandaşlar başta sinek ve bir tesisin lağım kokusundan şikayet ederken gölet şimdi de yosun istilasına uğradı. İlk etapta kıyılarda başlayan yosun gün geçtikçe göleti sarmaya başlarken, masmavi sudan eser kalmadı. Vatandaşlar, İl Özel İdaresi yetkililerine bir an önce turizm açısından en önemli mesire alanlarından biri olan Pelitözü Gölpark'a gerekli önemi vermelerini istedi.
Öte yandan, geçtiğimiz Şubat ayında bu alana Bilecik eski valisi şuan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan Tahir Büyükakın 4 milyonluk yatırım projesi vermişti. Aradan geçen 7 ayda ise bu alana bir proje yapılmaması gözlerden kaçmazken, vatandaşlar sabırsızlıkla projenin yapılmasını bekliyor.
Kaynak:
Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.