Peygamberimizin Mübarek Saç-ı Şerifi Bozüyük’te

Peygamberimizin Mübarek Saç-ı Şerifi Bozüyük’te

Hz. Peygamberimizin (sav) kutsal emanetlerinden olan mübarek Saç-ı Şerif, Bozüyük Ulu Camiye törenle teslim edildi.

Hz. Peygamberimizin (sav) kutsal emanetlerinden olan mübarek Saç-ı Şerif, Bozüyük Ulu Camiye törenle teslim edildi.

Cam fanus içerisinde muhafaza edilerek getirilen Saç-ı Şerif Cuma namazı öncesi cemaatin huzurunda Bozüyük Müftüsü Muammer Ölmez’e emanet edildi.

peygamberimizin-mubarek-sac-i-serifi-bozuyukte.jpg

Törende konuşma yapan Vali Kızılkaya, Mübarek Saç-ı Şerifin Peygamberimize bolca Savat-ı Şeriflerin getirilmesine vesile olacağına değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Ali Erhun, Bozüyük Ulu Camide tarihi bir gün yaşandığına değindiği konuşmasında, “Kutsal emanetler konusunda en zengin ve en şanslı ülke bizim ülkemizdir. Diğer İslam Ülkeleri içerisinde bizim kadar efendimizin hatırasını saklayan başka ülke yok. Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır” dedi.

peygamberimizin-mubarek-sac-i-serifi-bozuyukte1.jpg

Müftü Ali Erhun, “Efendimizin her hatırası başımızın üzerindedir. Bu yüzden mübarek saçlarını ve sakal-ı şeriflerini tazimle sarar, muhafaza eder ve salavatı şerifeler getiririz. Efendimizin mübarek Saç-ı Şerifini camimize kazandıran Erdoğan Tunç beyefendiye teşekkür ediyorum. Saç-ı Şerif ilimize, Bozüyük’ümüze bereketler getirsin inşallah” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların akabinde Saç-ı Şerif, Erdoğan Tunç tarafından, Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve İl Müftüsü Ali Erhun şehadetinde, Bozüyük Müftüsü Muammer Ölmez’e teslim edildi.

peygamberimizin-mubarek-sac-i-serifi-bozuyukte2.jpg

Cuma namazı sonrasında ziyarete açılan Saç-ı Şerifi gören vatandaşlar, salavatı şerifler getirerek duygu dolu anlar yaşadı.

Cuma namazı öncesi düzenlene törene Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İl Müftüsü Ali Erhun, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Müftüsü Muammer Ölmez ve vatandaşlar katıldı.

peygamberimizin-mubarek-sac-i-serifi-bozuyukte3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.