“Ramazan Ayı, Kur’an Denizinden incileri çıkarma ayıdır”

“Ramazan Ayı, Kur’an Denizinden incileri çıkarma ayıdır”

Bilecik Müftüsü Ali Erhun Ramazan ayı dolayısıyla Bilecikli vatandaşlara seslendi.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun Ramazan ayı dolayısıyla Bilecikli vatandaşlara seslendi.

Ramazan ayının kalplere, evlere ve tüm yeryüzüne eşsiz manevi bir atmosfer oluşturduğunu belirten Müftü Ali Erhun, Ramazan ayında yapılacak etkinlikleri de anlattı.

Müftü Erhun mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Cennet kapıları açan, cehennem kapılarını kapatıp şeytanların azgınlarını bağlayan, kendisinden önceki on bir ayın günahlarını bağışlatan, ayların efendisi olan Ramazan ayına, bizleri bir kez daha kavuşturan Çok Merhametli Rabbimize hamd ve şükürler olsun.

İnsanlara yol gösteren, doğru ile eğriyi ayıran, her bir ayeti ile gönüllere nur katan, Rabbin bize hitabı olan Kur’an-ı Azîmü’ş-Şân’ın indirildiği, cüz cüz okunup mukabele edildiği, hafızalarda ilmek ilmek işlendiği ay olan, bereketi, mağfireti, rahmeti katlanan Ramazan ayı, Kur’an Denizinden inciler çıkarma ayıdır.

Sahuru, orucu, iftarı, teravihi ve mukabelesiyle hayatımıza sayısız güzellik katan Ramazan ayı, kalplerimizde, evlerimizde ve tüm yeryüzünde eşsiz bir manevi atmosfer oluşturmaktadır. Bu ayda ifa edilen zekât, fitre, ikram, infak ve sadakalarla Müslümanlar arasında paylaşma ve dayanışma bilinci güçlenmekte, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da pekişmektedir.”

Ayrıca Bilecik’te Ramazan ayı boyunca yapılacak etkinlikleri de anlatan Müftü Ali Erhun;

“Kıymetli Hemşerilerim

Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu yıl Ramazan ayının temasını "Ramazan ve Ahiret Bilinci" olarak belirlemiştir. Bu ay boyunca yapacağımız tüm etkinlik ve çalışmalar bu tema çerçevesinde gerçekleştirilecek. Öte yandan hatimle teravih namazı için Osmanlı Camimizi ve itikaf için Kırklar Camimizi belirledik. İtikafa girmek isteyen cemaatimiz cami hocamıza bilgi vererek itikaf ibadetini gönül huzuruyla yerine getirebilir. Ayrıca Ramazan ayı boyunca her gün muhtelif camilerde görevlilerimiz tarafından Enderun Usulü Teravih Namazlı kıldırılacaktır. Hangi camilerde Enderun Usulü Teravih Namazı kıldırılacağı Müftülüğün sosyal medya hesaplarından ilan edilecek” dedi.

Müftü Erhun açıklamasının sonunda;

“Kıymetli Hemşerilerim

Yaptığımız bütün ibadetlerimiz; camilerimizi şenlendireceğimiz teravihlerimiz, mukabelelerimiz, sahurlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, sadakalarımız, iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımız ve Allah rızası için yaptığımız bütün amellerimizin doğruluk ve istikamet üzere olması gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan ayının birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, gönül ve ümmet coğrafyamıza hayırlar getirmesine vesile olmasını diler, başta siz hemşerilerim olmak üzere bütün İslam Âleminin Ramazan ayını tebrik ederim.” İfadelerini kullandı.

ramazan-ay-kuran-denizinden-incileri-cikarma-ayidir.jpg

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.