Ramazan hazırlıkları başladı

Ramazan hazırlıkları başladı

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i karşılamak üzere hazırlıklar başladı.

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i karşılamak üzere hazırlıklar başladı. Ramazan Ayı’nın manevi iklimini hissetmeye başladığımız bugünlerde 10 Mart Pazar günü ilk teravih namazı kılınacak ve ilk oruç için sahura kalkılacak. Bu yıl 30 gün sürecek olan Ramazan ayı 10 Nisan Çarşamba günü bayramla sona erecek.

İLK ORUÇ PAZARTESİ GÜNÜ

11 Mart Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan-ı Şerif Gazze’de yaşanan insanlık dramının hüznü içerisinde idrak edilecek. Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele ve Kur’an ı Kerim hatimlerinin yapıldığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözletildiği mübarek Ramazan, 10 Mart Pazar akşamı ilk teravi namazının kılınmasıyla başlayacak.

MÜFTÜLÜKTEN RAMAZAN HAZIRLIKLARI

Ramazan ayında Osmanlı Hafızlık Kur’an Kursunun yanındaki Osmanlı Camiinde hatimle teravih namazı kılınacak. Hatimle teravih namazı, her gün farklı hafızlar tarafından kıldırılacak.

Tüm camilerde, cemaatin yoğunluk saatine göre mukabele programları yapılacak. Mukabele programları her camide farklı vakitlerde uygulanacağından mukabele vakitleri camilerin girişlerinde yazılı olarak ilan edildi.

Ayrıca bayan cemaate yönelik Kur’an Kursu öğreticileri tarafından da camilerde mukabeleler okunacak.

Ramazan Ayı’na özel itikâf ibadeti için ise Kırklar Camii belirlendi. İtikafa girmek isteyen vatandaşlar cami görevlilerine ve müftülüğe müracaat edebilecekler.

Öğlen ve teravih namazları öncesinde merkezi vaaz siteminde ve bazı merkezi camilerde İl Müftüsü, Müftü Yardımcıları, Vaizler ve Din Hizmetleri Uzmanları tarafından vaaz edilecek.

Erkek ve kadın vaizler tarafından Alo Fetva için iki ayrı oda oluşturulmuş olup, Ramazan ayı boyunca haftanın her günü 11.00-17.00 saatleri arasında nöbet tutan görevliler fetva ve manevi danışmanlık hizmeti sunacaklar.

Ramazan ayı boyunca her gün muhtelif camilerde görevliler tarafından Enderun Usulü Teravih Namazlı kıldırılacak. Hangi camilerde Enderun Usulü Teravih Namazı kıldırılacağı Müftülüğün sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

FİTRE MİKTARINDA ALT LİMİT 130 LİRA

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki fitrenin asgari miktarı 130₺ olarak belirlendi. Vatandaşlar geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de zekat ve fitrelerini ihtiyaç sahiplerine Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla ulaştırabilecekler.

Bu haber toplam 655 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.