Risk altında olabilirsiniz!

Risk altında olabilirsiniz!

Bilecik Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Diyabet Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunuldu

Bilecik Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Diyabet Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunuldu. Önemli mesajların verildiği ve dikkat çekici ifadelerin yer aldığı açıklamada, dünya çapında her 10 yetişkinden 1’inin diyabet hastası olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca bu hastaların yüzde 90’dan fazlasında tip 2 diyabet görüldüğü, yarısına yakınına ise henüz teşhis konulamadığı belirtildi. Erken ve zamanında tedavinin önemine değinilerek, “Çoğu durumda tip 2 diyabet ve komplikasyonları, sağlıklı alışkanlıkların benimsenmesi ve sürdürülmesiyle geciktirilebilir veya önlenebilir. Riskinizi ve ne yapmanız gerektiğini bilmek, önlemeyi, erken tanıyı ve zamanında tedaviyi desteklemek açısından önemlidir.” denildi.

Riski Bilmek, Korunmayı Bilmektir

Sağlık Müdürlüğünün konuya ilişkin açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verildi:

“Tip 2 diyabet tüm diyabetlerin %90’ından fazlasını oluşturur. Durumun gelişme riskini azaltmak için atılabilecek birkaç adım vardır.

Kentleşmeyle bağlantılı sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzı, tip 2 diyabetin gelişimine katkıda bulunan ortak faktörlerdir. ABD, Finlandiya, Çin, Hindistan ve Japonya'da yapılan çalışmalardan elde edilen, yaşam tarzı değişikliklerinin (sağlıklı bir vücut ağırlığına ulaşmak ve orta derecede fiziksel aktivite sağlamak) risk altındaki kişilerde tip 2 diyabet gelişimini önlemeye yardımcı olabileceğine dair çok güçlü kanıtlar bulunmaktadır.

Tip 2 diyabet riskini azaltmak dengeli beslenmeyi ve düzenli fiziksel aktiviteyi içerir. Aşırı kilo ve obezite riski artırdığından sağlıklı kiloyu korumak çok önemlidir. Küçük bir kilo kaybı bile büyük bir fark yaratabilir. Özellikle bir veya daha fazla risk faktörüne sahip kişiler için düzenli taramalar ve kontroller, erken belirtileri tespit edebilir ve bireylerin tip 2 diyabetin başlamasını geciktirmek veya önlemek için gerekli değişiklikleri yapmasına yardımcı olabilir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1403 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.