Rops demiri hayat kurtardı

Rops demiri hayat kurtardı

Bilecik'te meydana gelen traktör kazasında rops demiri hayat kurtardı.

Bilecik'te meydana gelen traktör kazasında rops demiri hayat kurtardı. 

Gölpazarı İlçesi’ne bağlı Köprücek Köyü’nde bir vatandaşın kullandığı traktör, tarlada çalıştığı esnada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Kaza esnasında traktörde ROPS demirinin açık olması traktörün ters devrilmesini engelleyerek sürücüye yaşam boşluğu oluşturdu ve sürücünün traktörün altında kalmasını engelledi.

rops-demiri-hayat-kurtardi1.jpg

Konuyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, kazada ROPS demirinin hayati bir öneme sahip olduğunun bir kez daha görüldüğü vurgulandı.

Traktörlerde ROPS demiri kullanılmasının meydana gelen trafik kazalarında traktör sürücüleri için yaşam boşluğu oluşturarak hayat kurtardığı belirtilen açıklamada, traktör üzerine ve römork arkasına monte edilen sarı flaşörlü lamba ve üçgen reflektörün de gece görünürlüğü artırarak kazaları engellediği aktarıldı.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında, ise şu ifadelere yer verildi:

“Bilecik İl Jandarma Komutanlığı olarak can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi için vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya, tarım aracı ve traktör sürücülerinin araçlarının güvenlik ekipmanlarını (sarı flaşör tepe lambası, reflektör, rops (güvenlik çerçevesi) vb. tamamlamaya ve kullanmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak, traktör ve tarım araçlarının karıştığı kazaları en aza indirmek, meydana gelen kazalarda ölüm/yaralanma sayılarını azaltmak maksadıyla Jandarma Trafik Timlerince farkındalık, eğitim, bilinçlendirme ve trafik kontrollerine ağırlık verilerek denetimlere devam edilecektir.” 

rops-demiri-hayat-kurtardi2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.