Sağlığı tehdit eden ‘Çin kestanesi’ ele geçirildi

Bilecik'te, yılbaşı öncesi denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, iddialara göre sağlığı tehdit eden 1 ton 'Çin kestanesi' ele geçirdi.

Bilecik'te, yılbaşı öncesi denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, iddialara göre sağlığı tehdit eden 1 ton 'Çin kestanesi' ele geçirdi.

sagligi-tehdit-eden-cin-kestanesi-ele-gecirildi1.jpg

Bilecik Belediyesine bağlı zabıta ekipleri kapalı pazar mevkiinde bir kamyonet içinde kestane satan bir seyyar satıcıyı görünce hemen yanına gittiler. Zabıta Amiri Özgür Özmen yaptığı incelemelerin ardından kestanelerin normalinden daha büyük olduğunu fark etti. Daha sonra piştiği zaman köpüren ve zehirlenme riski taşıyan 'Çin kestanesi' olduğu anlaşıldı. Ardından kamyonetin arkasında bulunan 1 tona yakın 'Çin kestanesine' ekipler tarafından imha edilmek üzere el koyulurken, şahsa Kabahatler Kanunu'na göre 617 TL idari para cezası uygulandı.

sagligi-tehdit-eden-cin-kestanesi-ele-gecirildi2.jpg

Öte yandan ekipler Çin kestanesinin genellikle olgunlaşmamış bir şekilde toplandığını, bu nedenle piştiği zaman köpürdüğünü dile getirdiler. Köpüren kestaneyi tüketmenin zehirlenme riski taşıdığına dikkat çeken ekipler, "Pişince köpüren kestaneyi sakın tüketmeyin, her yerden alış veriş yapmayın" uyarısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2332 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum