Sakın aklından bile geçirme

Sakın aklından bile geçirme

TBMM’de grubu bulunan partilere yazdığı mektup sonrası Yeşil Sol Parti'nin tavrını anlattı.

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı, TBMM’de grubu bulunan partilere yazdığı mektup sonrası Yeşil Sol Parti ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Yeşil Sol Parti’nin tavrı karşısında yaşananları kaleme alan ve vatandaşlara uyarılarda bulunan Hüsnü Avcı dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kendisi de gazi olan Hüsnü Avcı, Kurban Bayramı öncesinde TBMM’de grubu bulunan partilere engelli gazilerin ÖTV’siz araç alımı hakkında değişiklik yapılması hakkında bir mektup gönderdi. Önyargılarını yıkmak için mektubu Yeşil Sol Parti’ye de gönderen Hüsnü Avcı, Yeşil Sol Parti’nin tavrı karşısında önyargılarını yıkmaya çalıştığı için özür diledi.

Hüsnü Avcı’nın “Sakın aklından bile geçirme” başlığı ile kaleme aldığı ve özellikle Yeşil Sol Parti’ye dikkat çektiği yazısı şu şekilde

SAKIN AKLINDAN BİLE GEÇİRME

İbn-i Haldun “Coğrafya Kaderdir” diyor; hakikaten bu Orta Doğu coğrafyasında bir kabullenmişlik var, liderleri kutsamak, liderleri ilahlaştırmak, dini afyonlaştırmak, nepotizmi kutsamak, kavmiyetçilik…

Bayramdan önce Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri dernek başkanı olarak TBMM’de grubu bulunan partilere engelli gazilerin ÖTV’siz araç alımı hakkında değişiklik yapılması için bir yazı gönderdim. Yasal bir parti olduğu için, ön yargılarımı yıkmak ve objektif olabilmek için Yeşil Sol Parti’yi de ayırmadım, üşenmedim onlara da yazdım.

Yazının tamamını buraya aktarmayayım sadece önemli ve Yeşil Sol Parti’ye özel yazdığım paragrafı aktarayım. “Sizin partinize karşı ön yargılı olmamıza rağmen Türkiye Partisi iddianızdan ötürü ilk meclis toplantısında aşağıdaki kanunla ilgili yasa teklifini sunmanızı ve size karşı olan ön yargılarımızı kırmanızı istiyorum.”

Normalde akıllı olan bir insan işlem yapmasa da en azından evrağı alıp çöpe atması lazım, ama bu parti vatandaşı temsil etmediği için yazıyı kabul etmeyerek iade etti. Rahmetli Arif Doğan albayımın dediği gibi bunlar PKK’nın merkez yönetim kurulu üyeleri gibi asker, polis, gazi, şehit, gördüklerinde veya duyduklarında, boğanın kırmızıyı gördüğü gibi kin ve nefretle hareket ediyorlar.

Bunları legal gördüğüm, yasal bir parti olduğunu düşündüğümü söylediğim için halkımdan özür diliyorum ve şu anda bu yapılan hareketle vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; sakın bunlara oy vermeyi, yasal bir parti olduğunu, seni temsil ettiğini aklından bile geçirme.

Bu nedenle halkımızla paylaşma gereksinimi duydum, kamu yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu dernek başkanı olarak değil, olgularla hareket edebilmek için gerçekleri aktarmaktayım.

Tarih bizim için ne övgü ne de sövgü amacıyla yazılır, tarihin yegane amacı gerçekleri aktarmak ve ona göre geleceğin harekat planını oluşturmaktır.

Vatandaşlarımıza olayları aktararak ona göre karar vermesini sağlamak ve bu kuruluşların gerçek yüzlerinin görünmesini sağlamaktır. Ülkemizin bulunduğu coğrafya itibariyle sorunları çok büyük her geçen gün de daha da büyümektedir.

Bütün güzellikler, iyilikler ve huzur vatandaşlarımızın olması dileğiyle, hayırlı gelecek güzel günler dileğiyle.

sakin-aklindan-bile-gecirmee1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1896 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum