Salim Yaşar, 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülüne layık görüldü

Salim Yaşar, 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülüne layık görüldü

Bilecikli çömlek ustası 81 yaşındaki Salim Yaşar, 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülüne layık görüldü. Salim Yaşar, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

'Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödül Töreni’ düzenlendi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende, Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık köyünde yaşayan 81 yaşındaki çömlek ustası Salim Yaşar 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülüne layık görüldü. Salim Yaşar, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

salim-yasar1.jpg

Salim Yaşar ile birlikte ödül törenine katılan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Salim Yaşar'ın ödüle layık görülmesinin ilimiz adına gurur vesile olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde UNESCO Programı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde ülkemizin tarihi, kültürel ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel mirasımızın yaşatan nesilden nesile aktaran usta yetiştiren, ömrünü adayan ve Somut Olmayan Kültürel Miras taşıyıcıları programı kapsamında 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülleri takdim edildi. Bu yıl ödül alanların arasında Bilecik'in çömlek ustası bakanlık devlet sanatçımız Salim Yaşar bey ödülünü sayın Cumhurbaşkanımızdan alma onurunu yaşadı ve bizlere de yaşattı." ifadelerini kullandı. 

salim-yasar2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1903 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.