Şehitlerimiz rahmetle anıldı

Şehitlerimiz rahmetle anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Bilecik Şehitliği ziyaret edildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

sehitlerimiz-rahmetle-anildi1.jpg

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, burada yaptığı konuşmada, 18 Mart’ın Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk Milleti’nin esir edilemeyeceğinin, Anadolu’nun dış güçlerin hain emelleri doğrultusunda parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu ifade etti.

sehitlerimiz-rahmetle-anildi2.jpg

Şehit mezarlarına çiçek bırakıldı

Törenin devamında Bilecik Şehitliği ziyaret edildi. Vali Kemal Kızılkaya, Milletvekili Selim Yağcı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Bilecik Belediye Başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak tarafından şehit mezarlarına çiçek bırakıldı.

Vali Kemal Kızılkaya, Şehitlik Anı Defteri’ni imzalarken duygularını şu cümleler ile dile getirdi:

“Bugün de 107 yıl önce olduğu gibi vatanımıza, geleceğimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkma azim ve kararlılığımızı en güçlü gür bir seda ile tüm dünyaya haykırmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünü kutluyorum.” dedi.

sehitlerimiz-rahmetle-anildi3.jpg

Anma törenleri, İl Müftü Yardımcısı Sabri Bağcı tarafından dua yaptırılmasının ardından sona erdi.

Törenlere; Vali Kemal Kızılkaya, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

sehitlerimiz-rahmetle-anildi4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1268 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.