Şehitlerimiz rahmetle anıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümü dolayısıyla Bilecik Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümü dolayısıyla Bilecik Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Şehit mezarlarına karanfil bırakılarak saygı atışı gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim olunarak şehitlerimiz için dua edildi.

sehitlerimiz-rahmetle-anildu1.jpg

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Şehitlik Anı Defteri’ni imzalarken, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümünde vatan için canlarıyla bedel ödeyen aziz şühedamızın huzurundayız. Ebediyete kadar hür yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde gece boyunca tankın, tüfeğin, topun ve uçağın karşısına kendisini siper ederek alçakların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir.

sehitlerimiz-rahmetle-anildu2.jpg

Demokrasiye darbe vurmaya çalışan o kara gece Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden aziz milletimizin darbeci hainlere en güzel cevabı verdiği karanlıktan aydınlığa kavuştuğu unutulmaz bir gece olmuştur. Bu hain darbe girişimine müsaade etmeyen aziz milletimiz Çanakkale ruhu ile günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak darbeci hainlere geçit verilmeyeceğini, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşayacağını tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için gövdesini siper eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

sehitlerimiz-rahmetle-anildu3.jpg

Vali Kızılkaya’nın Şehitlik Anı Defteri’ni imzalamasından sonra Bilecik Müftüsü Ali Erhun tarafından dua yaptırıldı.

Anma törenine, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Külhan, bazı daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Daha sonra Orhangazi Camii’nde Mevlid-i Şerif okutularak ikramlarda bulunuldu.

sehitlerimiz-rahmetle-anildu4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 603 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.