Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı

Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

dscf9488.jpg

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene Vali şefik Aygöl, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğg. Uğur Ertekin, Belediye Başkanı M. Sadık Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ferdi Erbakıcı, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Belediye Başkanları, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı, Siyasi Parti Temsilcileri, Başkan Adayları, STK’lar, Şehit ve Gazi Yakınları ve vatandaşlar katıldı.

dscf9459.jpg

Törene başlarken, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediye Başkanlığı ve Şehit ve Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

dscf9425.jpg

dscf9439.jpg

dscf9451.jpg

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı gerçekleştirdi.

Hüsnü Avcı konuşmasında;

Sayın Valim, Garnizon Komutanım, Belediye Başkanım, İlimizin Değerli Protokolü, Muhterem şehit Aileleri, Kahraman Gaziler, Kıymetli Basın Mensupları, Değerli Bilecikliler ve Sevgili Öğrenciler.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 109’uncu yıl dönümü ve şehitlerimizi anma programına hoş geldiniz.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Değerli misafirler dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyanların 3 kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin Türklük uğruna kanları ve canlarını toprağa koydukları gündür bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah’a kavuştukları gündür bugün.

Şehitlerimiz binlerce yıldan beri ürkün milli varlığını sürdürmek için vatan millet, istiklal, din, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Türklüğün üstün haysiyet ve onurunun şerefle temsil ederken canlarıyla dünya tarih sayfasına destanlar yazarak ölümsüzleştiler. Vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi andığımız bugünde terörle mücadelede pek çok askerimizi, polisimizi, güvenlik kuvvetlerini ve vatandaşımızı şehit verdik, onlar kahramandı, cesurdu, gerektiğinde canlarını büyük Türk milleti için verdiler, aziz şehitlerimiz size minnettarız, sizi unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Türk vatanının kutsallığını, T

ürk milletinin namusunu, bayrağını, şanını, canından üstün tutan şehitlerimiz ne mutlu size ki en kutsal emanetinizi aldığınız gibi lekesiz ver tertemiz sahibine ulaştırdınız.

Evladını mukaddes vatan için ey oğul bu ezan susacaksa bu bayrak inecekse kuran itecekse ölmeden gelme oğul diyerek Çanakkale savaşına gönderen Bilecikli aziz ana oğlunun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı zannetme.

Şehidimizin kutsal ismi arşta aziz naaşı cennet bahçesindedir aziz şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız.

dscf9472.jpg

Bizler bu vatan için canını vermiş Aziz Şehitlerimizin aileleri ve yine vatan için bedeninden birden çok uzvunu feda etmiş kahraman gazilerimizin haklarını her daim koruyacağımıza söz verdik. Ancak bilinmelidir ki bu konuda yalnızca bir kurumun, bir derneğin veya bir kuruluşun mücadelesi yeterli gelmemektedir.

İçinde fedakar yürekler barındıran aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz ile yakınlarının yalnızca belirli günlerde değil hiçbir zaman unutulmaması arzusundayız. Nasıl ki bu cefakar insanlar mukaddesatlarımız uğruna şehit verdikleri çocuklarını, eşlerini hiçbir zaman unutmuyorlarsa bizlerin de onlara gereken hassasiyeti gösterip, yalnızca böyle belirli günlerde değil, her daim hatırlamalıyız. Toprağı, bayrayı, kutsalı için, canını hiçe saymış aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve askerlerinin her zaman anılmaya ve hatırlanmaya değer olduğunu göstermeliyiz.

Her ne halde olursa olsun bu vatana iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek senin emanetini yükseklere taşıyacağız. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainler hangi maskeyi takarsanız takın artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız.

Her zaman olduğu gibi kanınızla boğulacak, ateşiniz ile yanacaksınız. Aziz şehitlerimiz, sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olsan Türk vatanı ilelebet hür ve bağımsız kalacaktır. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor peygamber. Bu vatanı korumak, bayrağı ileriye taşımak, muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun.” İfadelerini kullandı.

Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı’nın konuşmasının ardından program, şehitlik ziyareti ile devam etmek üzere sona erdi.

dscf9390-kopya-2.jpg

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.