“Selahaddin Eyyubi Kültürel Tesisi/Taziye Evi” Hizmete Açıldı

“Selahaddin Eyyubi Kültürel Tesisi/Taziye Evi” Hizmete Açıldı

Bozüyük Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Selahaddin Eyyubi Sosyal Kültürel Tesisi / Taziye Evi düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Bozüyük Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Selahaddin Eyyubi Sosyal Kültürel Tesisi / Taziye Evi düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Bozüyük’ün İçköy Mahallesi’nde hizmete açılan tesisin açılış törenine Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve eşi, CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, CHP Bozüyük İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, Belediye Başkan Adayları ve siyasi parti temsilcileri, CHP yeni dönem belediye ve il genel meclisi üyesi adayları, İçköy Mahalle Muhtarı ve muhtar adayı İbrahim Ölçer diğer muhtar adayları, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

selahaddin-eyyubi-kulturel-tesisitaziye-evi-hizmete-acildi-2.jpeg

Taziye Evi’nin açılış töreninde konuşan Başkan Bakkalcıoğlu;

“Sevgili hemşehrilerim bir yere mahalle adını vermek yeterli değil, oranın mahalle olabilmesi lazım. Mahalle olmanın temellerinden biri altyapısıyla üst yapısıyla oranın bir kent haline dönüşmesidir. İçköy’ün bundan 40 yıl önce ilk gelenlerini Bozüyük'te misafir eden belediye başkanıyım, buralara gelenleri ta o zamandan biliyorum. İçköy kentimizin dışında ne köy ne mahalle olan bir yerleşim alanıydı. Göreve geldiğimizde hak ettiği yere gelmiş bir mahalle olmuş ama altyapısı her şeyiyle yarımdı. Biz İçköy’de öncelikle temel sorunları çözeceğiz dedik. Şu anda İçköy'de evlerin hepsi geniş bir alanda dağınık ama biz, her evin önüne bu sene asfaltımızı götürdük. Her evin su ve kanalizasyonu var, elektrik sorunları var biliyorum ama tapularımız mahkemede, tapular çıkmadan verilemeyen çözülemeyen elektrik gibi konular var. Ben şunu da söyleyeyim İçköy şu anki su altı yapısıyla yeterli değil, hele imar planına göre yapılaşma sonuçlandığında hiç yeterli değil. Biz projeyi önümüze açtık, İçköy’’ün en önemli sorunlarından olan suyu çok daha büyük bir depo ve ana isale hattıyla daha yüksek miktarda beslememiz gerek. Bu kalıcı bir yatırımdır, bunu nasip olursa önümüzdeki dönemin en önemli işlerinden biridir. Bu her belediye başkanının da görevidir arkadaşlar. İkincisi bu tapu sorunlarını çözmemiz gerek tapu sorunlarını da mahkemeden gelir gelmez mutlaka çözüme kavuşturacağız. Biz göreve gelirken yol su kanalizasyon konusunda ilk önceliğimiz dedik. Bir de burada yaşayan hemşehrilerimin geleneksel olarak cenazelerinde bir taziye evi gerekiyordu. Burada bir çadırda taziye törenine gelmiştim ben, o zaman dedim ki “hiç size yakışmıyor ama ben belediye başkanı olursam sizin taziyelerinizi donanımlı yapacak bir tesisi yapacağım’ dedim. Şükür ki şu gördüğünüz güzel tesisi gerçekleştirme imkânımız oldu. Biz tesisi yaparken altlı üstlü çift salondan oluşmasını sağladık, altta bir etkinlik varken üstte kadınlarımızın da bir etkinlik yapabileceği bir mekan sağladık. Her türlü donanımı vardır” dedi.

selahaddin-eyyubi-kulturel-tesisitaziye-evi-hizmete-acildi-5.jpeg

Yeni dönemde İçköy’’ün diğer sorunlarını çözeceklerinin altını çizen Başkan Bakkalcıoğlu sözlerine şu ifadelerle devam etti;

“İçköy'de, Baharözü’nü de kenardaki bütün semtlerimizi de mutlaka normal kent mahalleleri haline getireceğiz” dedi. Daha sonra Başkan Bakkalcıoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Burada yaşayan doğu kökenli hemşehrilerimle Bozüyük'te yüz yıldır yaşayanlar hepsi bizim gözümüzde eşit, bunu belirtmek isterim.

İkincisi Belediye başkan adayları her ne kadar partilerden olsa da Belediye Başkanı seçildikten sonra tüm hemşehrilerimi kime oy verirse versin onların hepsini bir bütün görmelidir. Kentimizin dışında ülkede birileri siyasi ortamda bir laflar ediyorlar, tamamen kınıyorum. Biz Bozüyük'te kendimize bakacağız. Cumhurbaşkanı seçiyoruz ülkemizin başına değil mi? Ülkemizi o yönetiyor. Bozüyük Belediye Başkanı da Bozüyük sınırları içinde Başkan ama Kütahya'daki ayrı, Tavşanlı'daki ayrı, Afyon'daki ayrı, Bozüyük'teki ayrı, oranın sorumluluğu kendine buranın ki bize ait arkadaşlar biz böyle görüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi Başkan Bakkalcıoğlu ve davetliler tarafından hayır duaları eşliğinde kesilerek tesis mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Açılışın ardından Başkan Bakkalcıoğlu davetlilere tesisi gezdirerek tesis hakkında bilgi verdi. Bozüyük Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunulan tesisin açılışında ayrıca halaylar çekilerek, oyun oynanarak tesisin açılışı kutlandı.

selahaddin-eyyubi-kulturel-tesisitaziye-evi-hizmete-acildi-3.jpeg

selahaddin-eyyubi-kulturel-tesisitaziye-evi-hizmete-acildi-1.jpeg

selahaddin-eyyubi-kulturel-tesisitaziye-evi-hizmete-acildi-4.jpeg

Bu haber toplam 24 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.