Semih Şahin istifa etmeli mi?

Basın Masası’nın bu haftaki programında Bilecik Belediye Meclisi’nde yaşananlar masaya yatırıldı.

Basın Masası’nın bu haftaki programında Bilecik Belediye Meclisi’nde yaşananlar masaya yatırıldı. AK Parti ve MHP’nin Başkan Şahin’i istifaya çağırması, AK Partili Muhammed Karadayı’nın gündeme getirdiği Pelitözü’ndeki rant iddiaları tartışıldı. 

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu programa, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı, MHP Belediye Meclis Üyesi Hamdi Salt ve İsmail Cinoğlu konuk oldu. 

Muhammed Karadayı ve Hamdi Salt, Başkan Semih Şahin’in istifa etmesi gerektiğini yinelerken, İsmail Cinoğlu ise Semih Şahin’in henüz ifadeye dahi çağrılmadığına dikkat çekti. 

Hamdi Salt, rüşvet operasyonuna giden süreçte Başkan Şahin’i daha önce mecliste uyardığını hatırlatarak, “İstifa etmelidir” dedi. 

Muhammed Karadayı ise yaşanan rüşvet operasyonunda Selçuk Erdağı kadar Başkan Semih Şahin’in de suçlu olduğunu ifade ederek, “Tek sorumlu Semih Şahin’dir, istifa etmeli” diye konuştu. 

Semih Şahin’in henüz ifadesinin dahi alınmadığına dikkat çeken İsmail Cinoğlu ise hukuki sürecin takip edileceğini belirterek, “Hem hukuk hem de CHP gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. Ama şu an itibariyle başkanın ben gidiyorum gibi bir durumu söz konusu olmaz” ifadesini kullandı. 

Pelitözü’nde gerçekleştirilen imar uygulaması kapsamında Başkan Şahin’in akrabaları üzerinden rant elde ettiği iddiaları ise kamuoyunu oldukça meşgul edecek açıklamaları beraberinde getirdi. 

MHP’li Hamdi Salt, Pelitözü’nde gerçekleştirilen 18 uygulamasında dahi karşılarına Selçuk Erdağı isminin çıktığını belirterek, “Biz ilk komisyonda oybirliği reddettik ama daha sonra başkan bey diğer üyelerle tek tek görüşerek meclisten oyçokluğu ile geçirdi” dedi.

AK Partili Muhammed Karadayı ise Pelitözü’nde gerçekleştirilen imar uygulamasında rant sağlandığı yönündeki iddialarını yineledi. Muhammed Karadayı, “19 bin m2’lik bir alanı ranta çevirdiler. İmar planında bir tane benzinlik alanı belirleniyor ve bu alan Semih Şahin’in birinci derece akrabaları üzerine” diye konuştu. 

İsmail Cinoğlu ise Pelitözü’ndeki iddialarla ilgili net bilgi sahibi olmadığını kaydederek, “Benim merak ettiğim Pelitözü’nde bir imar çalışması yapılıyor ve burada sadece Semih Şahin’in veya akrabalarının mı yerleri var? Pelitözü halkının düşünceleri de önemli” şeklinde konuştu.  
 

Bu haber toplam 22018 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum