SEMİH ŞAHİN SAHNEYE ÇIKTI

SEMİH ŞAHİN SAHNEYE ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde CHP Bilecik Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatında bulunan Semih Şahin, partisinin il başkanlığında düzenlediği programda partililer ve basın mensupları ile bir araya geldi. 

Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek aday adayı olan Şahin, müracaatının ardından deyim yerindeyse ilk kez sahneye çıktı. 

1-600.jpg

CHP İl Başkanlığında düzenlenen aday adayı tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Metin Yaşar, 2019 Mart yerel seçimlerinden galibiyetle çıkmak için aralıksız çalıştıklarını ifade etti. Hafta sonu gerçekleşecek ön seçimde partilerinin belediye başkan adayını belirlemek adına demokrasi şölenine imza atacaklarını ifade eden Metin Yaşar, aday adaylarına başarılar diledi. 

Metin Yaşar’ın konuşmasından sonra söz alan Aday Adayı Semih Şahin, kendisini tanıtarak belediyecilik alanındaki tecrübelerini aktardı. Semih Şahin, Bilecik ile ilgili tespitlerini anlatarak sorunlara ilişkin çözüm önerilerini sundu. 

CHP Bilecik Belediye Başkan Aday Adayı Semih Şahin, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

‘NEDEN ADAY OLDUM?’

“Yerel yönetim olarak öncelik tabi ki Bilecik ancak bunun bir de ulusal boyutu var. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti AK Parti iktidarı yok etmeye çalışıyor ve bunu önlemek için bizim çaba sarf etmemiz lazım. Her seçimde harita asılıyor her yer sararıyor biz de kararıyoruz, onlardan bir noktayı en azından kırmızıya çevirirsek bu ülke için katkısı olacağını düşünüyorum.

‘BİLECİK İÇİN NE YAPABİLİRİM?’

Bilecik’e önce nefes aldırmamız gerekiyor, boğulmuş bir Bilecik görüyorum, imar olarak boğulmuş sosyal hayat olarak boğulmuş, kültürel hayat olarak boğulmuş, bizim yaşadığımız gençlik yıllarımıza göre şimdi üniversite var daha önemli teknolojik gelişmeler var ancak tüm bunlar olmasına rağmen kötü yönetimler burayı boğucu bir hale getirmiş. O sebepten öncelikle Bilecik halkına hep beraber güzel bir nefes aldırmak istiyorum. 

Çok fazla örnek aramaya gerek yok, Eskişehir’in Büyükerşen hocası gibi bende Bilecik’in Semih Şahin hocası olmak istiyorum.

2-606.jpg

‘BİLECİK’İN SORUNLARINI BİLİYORUM’

“Bilecik’in sorunlarını biliyorum. Bilmediğim detaylarda var bütün bunları araştırıp bulup sorunları masaya koyup çözümler üreteceğiz ama gözle görülür birilerine sormaya bile gerek kalmayan dikey kentleşme bu şehri boğan başlı sebep olmuş. Bunun yanı sıra şehir içi trafik anarşisi gerçekten bir anarşi şeklinde burada, keyfi imar düzenlemeleri kentsel bir tasarım işi teknik bir iş olarak bakılmamış. Rantçı bir gözle bakılarak gerçekleştirilmiş. Coğrafi yapısı olarak Bilecik, altyapısı en kolay ve en ucuz yapılacak yerlerden biri çünkü her yer eğimli. Burada bir yeri su basmasının veya kanalizasyonla ilgili bir sorun çıkmasının para ile ilgisi yok mühendislik ve akıl yok demektir. Asfalt üzerine sekiz defa tekrar asfalt kaplaması yapmak altyapı çalışması olmaz.

‘AKILCI BİR YAKLAŞIM GÖREMEDİM’

Ben bütün bu sorunları gözlemlediğimde akılcı bir yaklaşım göremedim bir takım rüzgarlar nereden eserse ona göre kararlar verilmiş bu da yönetimde aklın kullanılmadığını gösteriyor. Garajın konum seçimi hastanenin konumunun seçimini örnek verebiliriz. Bizim bu durumlara akıl ile yaklaşıp düzelteceğimizi herkese sadece biz değil bütün üyelerimizin anlatması lazım bunları aktarıp seçimi almamız gerekiyor.”

3-469.jpg

‘UMUDUMUZU VE ÇOŞKUMUZU YİTİRMEYELİM’

“Sayın İl başkanımızın dediği gibi bu defa çok umut ve coşku var, bizim de en önemli sermayemiz bence bu umut ve coşku, bu umudu ve coşkuyu hiçbir koşulda kaybetmememiz gerekiyor ve yaratacağımız rüzgarı sonuna kadar götürmemiz gerekiyor sadece umut ve coşkumuzu yitirmeyelim bizim için yeterli çünkü biz akıldan yanayız biz halktan yanayız o yüzden bizim bu ipi göğüslemememiz için hiçbir sebep yok.” 

SEMİH ŞAHİN KİMDİR ?

1965 Yılında Bilecik’te öğretmen bir anne babanın ilk çocuğu olarak doğdum, 0-7 yaşım Kızıldamlar köyünde, 7-12 istasyon mahallesinde 12-18 yaşım Bilecik Cumhuriyet Mahallesinde yaşadım. Daha sonra sırasıyla İstanbul ve İngiltere de öğrenim hayatımı tamamladıktan sonra Balıkesir ve İstanbul’da yaşadım…

EĞİTİM DURUMU

İstasyon Hürriyet İlkokulu

Eskişehir Maarif Koleji

İ.T.Ü (İstanbul Teknik Üniversitesi) İnşaat Mühendislik Fakültesi

İ.Ü. İşletme Fakültesi-İşletme İktisadi Enstitüsü, İnşaat İşletmeciliği

SALFORD Üniversitesi – Bihe İnşaat Yönetimi (Akedemisyen Eğitimi)

(Dünya Bankası Bursu ile İngiltere-Manchaster)

İŞ TECRÜBESİ

Şişli Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı (2016-2018)

Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü (2015-2016)

Balıkesir Üniversitesi İnşaat Bölümü Öğr. Gör. (1990-2015)

Balıkesir Üniversitesi Yapı İşleri Müdürlüğü (1992-1994)

Restorasyon ve Yapı Güçlendirme Müteahhitliği (2000-2010)

Uluslararası Proje Danışmanlığı:

-Düzce Deprem Sonrası Rehabilitasyon Projesi (4.500.000 euro)

-Düzce Engelliler için Konut Projesi (4.000.000 euro)

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 9374 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum