Semih Şahin'den şok açıklama "Sorumlusu belediyedir"

Bilecik’te yaşanan su kesintileri üzerinden başlayan tartışmaları ve ortaya atılan iddia ve görüşleri değerlendirmeye devam ediyoruz.

Bilecik’te yaşanan su kesintileri üzerinden başlayan tartışmaları ve ortaya atılan iddia ve görüşleri değerlendirmeye devam ediyoruz. Yine bu bağlamda Bilecik’in gelecekteki su ihtiyacı ve Karasu hattının durumuna ilişkin konuları konuklarımızla yorumluyoruz.

Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in ardından Bilecik Belediyesi’nin görevinden uzaklaştırılan başkanı Semih Şahin konuğumuz oldu.

“SORUMLU BİLECİK BELEDİYESİ’DİR”

Semih Şahin, Bilecik’te yaşanan su kesintileri esnasında mevcut belediyeye yönelik ağır eleştirilerine ilişkin detayları gazetemize verdiği röportajda anlattı. Bilecik’te yaşanan su kesintilerinin ve Bileciklilerin susuz geçirdiği günlerin sorumlusunun Bilecik Belediyesi olduğunu söyleyen Semih Şahin, Bilecik Belediyesi’nin mevcut yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınmadığı için vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

“HİÇBİR FİKRİM YOK”

Görevde bulunduğu süre zarfında belediyede su birimi kurduğunu ve yerel kaynakları artırmak adına teknolojik bir cihazı belediyeye kazandırdığını ifade eden Semih Şahin, “Ben görevden uzaklaştırıldıktan sonra su birimi kapatılmış. Neden kapatıldığına dair ise hiçbir fikrim yok.” dedi.

Bilecik Belediyesi’nin Karasu hattı dışında başka bir ‘B’ planının olmadığına vurgu yapan Semih Şahin, bu durumun ise yönetimsel bir zafiyet olduğunu sözlerine ekledi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Bilecik’in gelecekteki su ihtiyacına karşın bir proje geliştirilmesi gerektiğini aktaran Semih Şahin, Karasu hattının ise ekonomik ömrünü tamamladığını belirtti. Hattın yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Semih Şahin, milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün’e çağrıda bulundu.

Şahin, “Karasu hattının yenilenmesi belediyelerin gücü ile yapılabilecek bir iş değil. Bu iş bir proje çerçevesinde genel idare tarafından yapılmalı. Bunun içinde şehrin milletvekilleri devreye girmeli. Başta milletvekilleri olmak üzere tüm siyasiler ve sivil toplum kuruluşları da dahil herkesin bu konuya hassasiyet göstermesi lazım.” diye konuştu.

“İLAVE DEPO YAPILARAK, YEREL KAYNAKLAR ARTIRILMALI”

Bilecik’e geçmiş dönemde yapılan su depolarının yetersiz gelmeye başladığını dile getiren Semih Şahin ilave su depoları ile yerel kaynak sayısının artırılması için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Şahin, Bilecik’in su sorununu iki başlıkta ele alırken, “Birincisi Karasu hattı devlet tarafından yenilenmeli. İkincisi Bilecik Belediyesi tarafından yerel su kaynakları bulunarak depo kapasitesi artırılmalı.” şeklinde konuştu.

Semih Şahin son olarak “2019 yılında göreve geldiğimde başlattığım su çalışmaları devam etmiş olsaydı, su birimi kapatılmasaydı şimdiye kadar Bilecik’in su ihtiyacına yönelik sorunun ortadan kalkmış olurdu.” dedi.

semih-sahinden-sok-aciklama1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3258 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum