Şenliğin gelirleri depremzedelere bağışlanacak

Pazaryeri’nde “2023 Eğitim Şenliği ve Kermesi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Pazaryeri’nde “2023 Eğitim Şenliği ve Kermesi”nin açılışı gerçekleştirildi.

İlçe meydanında gerçekleştirilen açılışa; Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

bu-senlik-baska-senlik1.jpg

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, burada yaptığı konuşmada, şenliğin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek şenlikten elde edilecek gelirin depremzedelere bağışlanacağını anımsattı. Vali Kızılkaya, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin açtığı yaraların yine asrın birlik ve beraberliği ile sarıldığını belirterek, Bilecik’te eğitim alanındaki çalışmalardan bahsetti.

Bilecik genelinde eğitim çıtasını yükseltmek için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Vali Kızılkaya, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

bu-senlik-baska-senlik2.jpg

“Eğitim şenliğimiz hayırlara vesile olsun. Bu şenlik kapsamında elde edilecek gelirler depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için bağışlanacak.

Malumunuz 6 Şubat günü ülkemiz derin bir acıyla sarsıldı. 51 bin vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok vatandaşımızın yaralandığı 14 vilayetimizi etkileyen çok büyük bir deprem yaşadık. Bu deprem nedeniyle oradaki sadece sosyal hayat değil aynı zamanda eğitim hayatı da aksadı. Ancak gelinen noktada asrın felaketinin yaralarını asrın birliği ve beraberliği ile sardık.

bu-senlik-baska-senlik3.jpg

Eğitimde her geçen gün hem Bilecik’te hem de ilçelerimizde daha iyi noktalara gidebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesile ile fiziki imkânları hazırlamak açısından eğitimin sorunlarını çözmek açısından öğrenci ve öğretmenlerimizden aynı gayreti beklemekteyiz. Çocuklarımızın eğitim hayatlarındaki başarılarının artması için ellerinden gelen gayreti gösteren eğitim idarecilerine, öğretmenlerimize, velilerimize ve tabiki de öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılkaya’nın konuşmasının ardından şenliğin açılış kurdelası kesilerek kermes alanı gezildi.

bu-senlik-baska-senlik4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.