Şenlikler başlıyor

Bu yıl 741’incisi gerçekleştirilecek Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri bugün başlıyor.

Bu yıl 741’incisi gerçekleştirilecek Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri bugün başlıyor. 

9-10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek şenliklerin açılışı bugün saat 10.45’te tören alanında yapılacak. İlk olarak Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaret edilerek Türk Büyükleri Anıtı’na çelenk sunulacak. Halk oyunları gösterisinin ardından şifalı pilav için kurban kesilecek. Daha sonra Ertuğrul Gazi Mescidi’nde Mevlid-i Şerif okunacak. 

Saatler 20.30’u gösterdiğinde şenliklere katılan yörükler tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Sahne gösterilerinin ardından Söğüt Belediyesi Halk Müziği Korosu’nca konser verilecek. 

Şenliklerin 2’nci gününde ise saat 10.00’da hükümet konağı önünde toplanılacak. Burada yörükler karşılanacak ve Ertuğrul Gazi Türbesi’ne kadar kortej yapılacak. Türbe ziyaret edildikten sonra tören alanına geçilecek. Tören alanında saat 14.00’te başlayacak program çerçevesinde Karakucak Güreşleri, cirit müsabakaları, okçuluk ve atlı okçuluk gösterileri olacak. 

Programların akşam bölümünde ise saat 19.00’da yörük etkinlikleri sahne alacak. Saat 20.45’te ise Jandarma Genel Komutanlığı Bando Konseri olacak. Saat 21.30 sularında ise sahneye ünlü şarkıcı Kıraç gelecek. Kıraç konserinin ardından gerçekleştirilecek havai fişek gösterileri ile şenliklerin 2’nci günü sona erecek. 

741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin son gününde ise resmi tören icra edilecek. Saat 9’da başlayacak törende ilk olarak yörük ve halk oyunları ekipleri sahne alacak. Daha sonra törene katılan devlet büyükleri karşılanarak Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaret edilecek. Yapımı tamamlanan Ertuğrul Gazi Camii ve Darülkurrası’nın açılışı yapılacak. 

Protokol konuşmalarından sonra folklor gösterileri sergilenecek. Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği konserinin ardından tören geçişi yapılarak şenlikler sona erecek. 

Son olarak geleneksel şifalı pilav ikramında bulunulacak. 

İzlenme: 1906
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar