Şenliklerin 2’nci gününde coşku tavan yaptı

741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri 2’nci gününde renkli görüntülere sahne oldu.

Şenliklere katılan yörüklerin karşılanması ile başlayan etkinlikler halk oyunları gösterileri, Jandarma Genel Komutanlığı Mehter Takımı Konseri ve kortej yürüyüşü ile devam etti. Daha sonra Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaret edilerek yörük çadırları gezildi. 

senliklerin-2inci-gununde-cosku-tavan-yapti4.jpg
Hükümet Konağı önünde gerçekleşen etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra şenliklere gelen yörükler karşılandı. Protokol konuşmalarının ardından sergilenen halk oyunları gösteril büyük beğeni topladı. Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Takımı ise kulakların pasını sildi. 

senliklerin-2inci-gununde-cosku-tavan-yapti3.jpg

senliklerin-2inci-gununde-cosku-tavan-yapti2.jpg
Bilecik Doğa Sporları Kulübü (BİDOS) üyeleri tarafından Domaniç’ten getirilen toprak Vali Dr. Kemal Kızılkaya’ya teslim edildi. 
Hükümet konağı önünden başlayan kortej ile birlikte Ertuğrul Gazi Türbesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Türbe ziyaretinin ardından yörükler çadırlardaki yerlerini aldı. Davetliler Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti. 
Şenliklerin akşamki bölümünde ise Jandarma Genel Komutanlığı Mehter Takımı tarafından konser verilerek ünlü sanatçı Kıraç sahne alacak. 
741’nci Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin resmi töreni ise yarın saat 09.00’da tören alanında başlayacak.

İzlenme: 606
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar