SERTLER, AK PARTİ’DEN RESMEN ATILDI

SERTLER, AK PARTİ’DEN RESMEN ATILDI

AK Parti’ye ihanet eden ve muhalefetle işbirliği yaparak il genel meclis başkanlığına seçilen Oğuz Sertler hakkında alınan ‘Geçici İhraç’ kararı resmen onandı. Bilecik Valiliği’nin konuya ilişkin yazısı İl Özel İdaresi’ne gönderilerek, Oğuz Sertler’e tebliğ edildi. Böylece Sertler’in AK Parti ile olan ilişiği kesildi ve denetim komisyonu üyeliği düşürüldü. Sertler’den boşalan denetim komisyonu üyeliğine ise Nihal Arslan seçildi.

Öte yandan, Bilecik Valiliğince gönderilen yazıyla MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur’un da parti üyeliği düşürüldü. Orhan Uğur’un görev aldığı komisyonlara MHP’li başka isimler seçildi.

Hatırlanacağı üzere, 2016 yılının Nisan ayında gerçekleşen İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerine AK Parti içerisinde yaşanan ihanet damgasını vurdu. Partisinin grup kararına uymayan Oğuz Sertler, muhalefet ile işbirliği yaparak il genel meclis başkanı seçildi. Sertler, bu ihanetinin ardından partiden ihraç edildi. Ancak; Sertler’in İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantılarında AK Parti’den denetim komisyonun aday olması ve seçilmesi dikkat çekti.

Konuyla ilgili haberlerimizin ardından AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ve İl Başkanı Fikret Karabıyık, gazetemizi ziyaret etti. Eldemir ve Karabıyık, Oğuz Sertler’in ihracına ilişkin süreci anlatarak Sertler’i partiden atan resmi yazının ilgili kişi ve kurumlara gönderildiğini bildirdi.

AK Parti kurmaylarının gazetemizi ziyaret ettiği gün meclis birleşimini basına kapatan Oğuz Sertler, AK Parti’den denetim komisyonuna üye olamayacağını itiraf etti. Pişkinliğini saklayamayan Sertler’in ihaneti yanına kâr kalmadı.

İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantılarının son birleşiminde Sertler’i partiden atan ve denetim komisyonu üyeliğini düşüren resmi yazı İl Genel Meclis üyeleriyle paylaşıldı. Böylelikle, Oğuz Sertler ‘Geçici İhraç’ kararıyla AK Parti’den resmen atıldı ve denetim komisyonu üyeliği düşürüldü. Sertler’den boşalan denetim komisyonu üyeliğine ise Nihal Arslan seçildi.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 5644 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum