Şeyh Edebali Heykeli ve Kayı Anıtı’nın açılışı yapıldı

‘Şeyh Edebali Heykeli ve Kayı Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünden kaldırdığı Kayı Boyu Anıtı’nın yerine ‘Şeyh Edebali Heykeli ve Kayı Anıtı’nı koydu. Anıtın açılışı, Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 99’uncu yıldönümünde gerçekleştirildi. Açılışa, Bilecik siyasetinin yanı sıra il dışından bazı STK’ların yönetici ve temsilcileri de katıldı.

seyh-edebali-heykeli-ve-kayi-aniti-acildi1.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri ile başlayan törenin devamında folklor gösterisi sergilendi. Daha sonra Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi. Şeyh Edebali hakkında konuşan Başkan Şahin, “Şeyh Edebalı ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyerek bizlere insanı temel almayan bir devletin anlamlı olmayacağını anlatmıştır” dedi.

Azeri bir sanatçı tarafından hazırlanan Şeyh Edebali heykelinin özelliklerini anlatan Başkan Şahin, “Şeyh Edebali sağ elini kainatın sonsuzluğuna açarken sok eline de insanlığın biriktirdiği bilgi ve deneyimi sembolize eden bir kitabı tutuyor. Duruşu net, yüzü aydınlık, omurgası dik ve duruşu geleceği kucaklıyor.

seyh-edebali-heykeli-ve-kayi-aniti-acildi3.jpg

Şeyh Edebali heykeli önce sanatçının ellerinde kil çamuru ile şekillendi ardından kalıplanarak mermerit olarak üretildi. Bu haliyle yüzyıllara meydan okuyacak bir eser ortaya çıktı. Yani bu heykel bir sanat eseridir. Söğüt beji mermer ile yapılan bu anıtların toplam ağırlığı 11 ton civarındadır” diye konuştu.

seyh-edebali-heykeli-ve-kayi-aniti-acildi4.jpg

Başkan Semih Şahin’in konuşmasının ardından ‘Şeyh Edebali Heykeli ve Kayı Anıtı’nın açılışı yapıldı.

Açılışa; CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, BŞEÜ Rektör Yardımcısı İlhami Yurdakul, Baro Başkanı Halime Aynur, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Bilecikspor Başkanı Aydın Avcı, Bilecik’ten ve il dışından çeşitli STK’ların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Ayrıca, gazetemizi programa haber için davet eden belediye yetkilileri Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in gazetemiz yetkilisi Mücahid Erdal’ı da özel olarak davet ederek katılmasını istediğini söyledi.  

İzlenme: 1584
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar