SEZAİ BALTA PROJELERİNİ AÇIKLADI

SEZAİ BALTA PROJELERİNİ AÇIKLADI

Demokrat Parti (DP) Bilecik Belediye Başkanı Adayı Sezai Balta, 31 Mart’ta göreve gelmesi halinde yapmayı planladığı projeleri açıkladı.

Sezai Balta’nın Şelale Park’ta düzenlenen proje tanıtım toplantısına teşkilat mensupları ile belediye ve il genel meclisi adayları katıldı.

‘Her şey Bilecik’ için diyen Sezai Balta, 26 madde halinde hazırladığı projelerini kamuoyu ile paylaştı. Balta, yurt dışında hızla yayılan rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanma teknolojisini ilimize getirerek konutlarda kullanılmasına yönelik çalışmasının ise mega projesi olduğunu bildirdi.

sezai-balta-projelerini-acikladi2.jpg

DP Bilecik Belediye Başkanı Adayı Sezai Balta, ülke gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmelerin ardından, projelerini şu sözlerle tanıttı:

“Demokrasiler yerel yönetimlerde başlar. Sivil toplum örgütlerimiz ise yerel yönetimlerin olmazsa olmazıdır. Onlar bizim her zaman halkımızla iletişim kanallarımız olacaktır. Önce dinleyen olacağız. Buyurgan ve ben yaptım oldu tavrı içinde olmayacağız. Katılımcı, paylaşan ve değişime duyarlı olacağız.

İletişim, samimiyet ve ortak akıl öncelikli ilkemiz olacaktır.

En önemli önceliğimiz adeta uykuya yatan inşaat sektörünü uykudan uyandırmak olacaktır. Büyük bir istihdam potansiyeline sahip bu sektörü ayağa kaldırmak için, sektördeki arkadaşlarla ve Mühendis ve Mimar odalarımızla acil toplantılar yaparak sorunları ve çözümleri masaya yatırmak olacaktır.

Şehir merkezinde adeta kangren haline gelen araç park sorununun çözümü için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır.

Yeni açılacak imar alanlarında, site yapımları teşvik edilecek, sitelerin otopark problemleri eksi kotta çözümlenecek, zemin üstü yeşil alan olarak düzenlenecektir. Sosyal donatılardan ve yeşil alanlardan kesinlikle taviz verilmeyecektir.

Konutların ısı yalıtımları ve temel su yalıtımları titizlikle takip edilecek, enerji kimlik belgesinde yüksek performans gösteren yapıların belediyemizce düzenlenecek harçlarında oransal indirimler yapılacaktır. Yani müteahhidin yalıtımlarda göstereceği titizlik ve fedakarlık belediyemizce harçlarda indirimler yapılarak ödüllendirilecektir. Böylece daha nitelikli konutların yapımı teşvik edilecektir.

Çok yüksek katlı binaların yapımına izin verilmeyecek. İmar planları hazırlanırken maksimum kat yüksekliği 10 kat ile sınırlandırılacaktır.

Yurtdışında hızla gelişen ve ülkemizde de lokal bazı projelerde uygulanan rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanma teknolojileri özenle takip edilecek, bu teknolojilerin ilimiz konutlarında kullanılması için belediyemizce her türlü teknik öncülük yapılacaktır. Bu konu bizim MEGA proje anlamında en çok odaklanacağımız, kafa yoracağımız alan olacaktır.

Şehir içi ulaşım sorunu yeniden ele alınacak, aksayan noktalara acilen müdahale edilecektir. Bunu yaparken kazanılmış haklara kesinlikle zarar verilmeyecektir.

Yöremizde varsa Jeotermal kaynaklar araştırılacak, bulunacak kaynaklar Termal sektörüne ve dolayısıyla turizm sektörüne kazandırılacaktır.

İlimizde yöresel ürünlerin daha verimli değerlendirilmesi için gerekirse kooperatifleşme girişimlerine destek verilecektir.

sezai-balta-projelerini-acikladi3.jpg

İlimizin tarihi konumunun turizm sektöründe daha etkin kullandırılması için her türlü gayret gösterilecektir. Konu ile ilgili alanında etkin kuruluş ve firmalarla işbirliği yapılacaktır.

Bir üniversite kenti olan şehrimizin akademik kadro ve öğrencileri ile olan işbirliği karşılıklı görüşmelerle arttırılarak devam ettirilecektir.

Sosyal ve kültürel aktivitelere her türlü yardımlar ve destekler belediyemizce eksiksiz sunulacaktır. Yaşlı vatandaşlarımızla engelli çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın il dışı kültürel gezileri belediyemizce ve ücretsiz olarak tertip edilecektir.

İlimizde mevcut bulunan yöresel kimlikli derneklerimizin, yöresel yemeklerinin ve kültürlerinin tanıtımı için yöneticileri ile işbirliği yapılacak, isterlerse Edebalı Türbesi yöresinde mini tanıtım festivalleri düzenlenecektir. Böylece toplumsal kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma duyguları geliştirilecektir.

Mahallelerimizde, muhtarlarımızla ve halkımızla gerçekleştireceğimiz toplantılarla lokal sorunlar acilen çözülecektir.

Cenaze ve doğum hizmetlerinde bir aksaklığa kesinlikle müsade edilmeyecektir.

Sosyal yardım kapsamında ekonomik şartları kötü olan öğrencilerimize gerek belediyemizin imkanlarından, gerekse hayırsever vatandaşlarımızın katkılarından azami oranda burslar verilerek faydalandırılacaktır.

İlimizin, bir turizm şehri gibi hareket etmesi için esnafımız bilinçlendirilecek ve gerekirse bağlı oldukları esnaf odaları aracılığı ile eğitim verilmesi sağlanacaktır.

Camilerimizin temizlik ve bakım işleri belediyemizce eksizsiz sağlanacaktır.

Belediyemizin esnafımızla yapacağı alışverişlerde ayırımcılık olmayacak. Toplu alımlar herkese açık kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.

Yerel basınımızla ilişkilerimiz özgür, tarafsız ve samimi bir şekilde birbirimizi anlayarak ve dinleyerek devam ettirilecektir.

Belediyemiz öncülüğünde ihtiyaç duyulan alanlarda ev kadınlarımıza yönelik ücretsiz mesleki kurslar açılacaktır.

sezai-balta-projelerini-acikladi4.jpg

Bilecikspor’umuzun başarılı olması adına her türlü maddi ve manevi destek sunulacaktır. Unutmayalım ki bizim belediye meclis kadromuzda, bizimde gençlik yıllarımızın unutulmaz üç futbolcusu vardır. Vedat abimiz, Adnan abimiz ve Sami abimiz. Başarının gelmesi için bu ağabeylerimizin fikirlerinden sonuna kadar faydalanacağız.

Diğer spor dallarında da belediye olarak gençlerimizin amatör spor yapması sonuna kadar teşvik edilecektir. Kent ormanımızın ve Pelitözü göletimizin amatör sporlar için daha etkin olarak kullanması sağlanacak, yürüyüş yolu bakımları yapılacak, yanlarına bisiklet yolları ilave edilecektir.”

Sezai Balta’nın proje tanıtım toplantısı günün anısına toplu fotoğraf çekinilmesi ile sona erdi.

sezai-balta-projelerini-acikladi5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum